додому Новини Черкащина Черкаський журналіст хоче поповнити фонди музею за рахунок своєї нової книги

Черкаський журналіст хоче поповнити фонди музею за рахунок своєї нової книги

0

Днями вийшла нова – вже друга – книга черкаського журналіста Назарія Вівчарика "Те, що серед нас". Це збірка малої прози, пише "Вичерпно".

"Те, що серед нас" – це містика, казки для дорослих. Книга моторошна, повчальна, цікава. Загалом, містика гнучкий жанр, тож поєднував тут і фантастику, і детектив, і сатиру, і трохи хоррору, тобто, жахів", – розповідає автор.

Більшість історій журналіст написав після відряджень та зустрічей з непересічними людьми, які підштовхнули його до різноманітних роздумів.

"Колись, пам’ятаю, їздив у відрядження в Корсунь шукати Чупакабру, іншого разу з істориком Назаром Лавріненком їздили на розкопаний чорними археологами курган. Також у межах роботи доводилося бувати в досить похмурих місцях, як-от колонія, психлікарня… Все це навіювало мені сюжет, в яких намагався поєднати два світи: підсвідомий і потойбічний, – каже Назарій Вівчарик. – Загалом, колективні та авторські збірки стають популярнішими. Я не раз брав участь в літературних конкурсах, за наслідками проведення яких виходили збірки з творами переможців. Це було дуже цікаво і корисно. Насправді, на малу прозу легко підсісти. Це такі концентровані оповідки для читання у вільний час, під час відряджень, коли можна пережити багато емоцій".

Вже сьогодні видавництво надіслало автору пакунок з книгами в межах його гонорару. І Назарій вирішив поєднати продаж книг з благодійною акцією.

"Ідея з’явилася в день народження Шевченка. За продані книги, які мені надіслав видавець, хочу придбати в музей книги, музей "Кобзаря" один експонат – картину. З керівництвом музею визначено. Тож купуючи мою книгу "Те, що серед нас" ви ще й долучитися до акції — поповнення фондів Черкаського музею!", – поділився автор.

Нова книга журналіста вийшла у видавництві "Мандрівець". Торік там побачила світ його перша книга – містична повість "П’ятеро як один", події в якій розгортаються у Черкасах.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаський фотограф знімає місто, непомітне для інших.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version