НовиниЧеркаський винахідник збудував пункт обігріву для птахів (ФОТО)

Черкаський винахідник збудував пункт обігріву для птахів (ФОТО)

-

- Advertisment -

Черкаський винахідник Андрій Рубан жартівливо називає себе "утримувачем нічліжки". Адже рятуючи життя снігуру, що прилетів до його двору, став підгодовувати пташок району. Крім того, черкащанин збудував для свого плеканця житло з підігрівом. Про спасіння маленького життя винахідник розповів сайту vikka.ua.

"У нас приватний будинок. Я став помічати, що до нас час від часу прилітали пташки. І от побачив снігура. Сидів, нахохлившись, і не злітав, коли я підходив. Вирішив спробувати врятувати маленьке життя. Пішов до майстерні, знайшов пшеницю, що залишилася після досліджень, інше зерно, і збудував годівницю", – розповідає Андрій Рубан.

Чоловік каже, що коли читав про птахів, дізнався, що одна така пташка влітку рятує від комах 6 дерев. Взимку ж із 10 пташок виживає одна-дві. Винахіднику стало шкода пернатих.

"Тепер до годівниці стало злітатися багато птахів. Навіть сірі ворони", – каже винахідник.

Помітивши, що снігур, незважаючи на підгодівлю, замерзає, черкащанин збудував йому житло. При цьому застосував технологію утеплення.

"Коробка. Всі щілини закриті скотчем. Всередині шматок труби з привареним фланцем у вигляді кріплення-підставки під патрон лампи розжарювання 60 Вт. Зверху закрита довгою циліндричною консервною банкою з пробитими отворами по низу і на дні. Вона стала верхньою кришкою. Такий собі "нічник" гріє та трохи світить. Всередині, між стінками коробки – відходи від утеплення будинку, смуги пінополістиролу у вигляді майданчиків для "відвідувачів". Температура на столі –6ºС на снігу –12ºС, всередині будиночка –1ºС, під самою стелею +2ºС, – поділився секретами конструкції винахідник.

Усі фото надав герой публікації

Як повідомляв сайт  vikka.ua, у Черкаси налетіли екзотичні птахи.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах на місці, де була синагога, з’явиться будівля висотою до 14 метрів

У Черкасах по бульвару Шевченка на місці історичної будівлі (колишня синагога Тверського), якій уже понад 100 років, має з’явитися...

Черкаські легкоатлети вибороли медалі на літній Універсіаді України

Черкаські студенти та випускники ННІ фізичної культури, спорту і здоров'я Черкаського національного університету взяли участь на ХIX літній Універсіаді...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x