додому Новини Черкащина Черкаський університет потрапив у ТОП-50 вишів за оцінками роботодавців

Черкаський університет потрапив у ТОП-50 вишів за оцінками роботодавців

0

Журнал "Фокус" дослідив шанси випускників вишів України отримати роботу у престижних компаніях. Журналісти склали рейтинг на основі опитування роботодавців з різних сфер діяльності (фінанси, IT, юриспруденція, енергетика), працевлаштування в яких є відмінним початком кар'єри для вчорашнього студента.

Учасникам опитування запропонували оцінити першу сотню вишів зі щорічного консолідованого рейтингу, складеного інформаційним освітнім ресурсом osvita.ua. Оцінки виставлялися за 12-бальною шкалою. Якщо в департаменті персоналу компанії нічого не могли сказати про певний навчальниу заклад, йому присвоювалися нульова оцінка.

Сума балів, присвоєних усім учасниками рейтингу, і стала критерієм відбору 50 найкращих вишів, а також визначила місце навчального закладу.

Очікувано лідерами рейтингу стали Київський національний університет ім. Т. Шевченка, Київський політехнічний інститут та Києво-Могилянська академія. Кожен із цих закладів отримав від роботодавців понад 300 балів.

До рейтингу потрапив і навчальний заклад Черкащини. Черкаський національний університет ім. Б. Хмельницького посів сорокову сходинку. Наш університет отримав 56 балів.

Варто зазначити, що рейтинг не є повноцінним дослідженням якості освіти в навчальних закладах України. Він відображає думку низки роботодавців про той чи той ВНЗ.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у черкаському виші знову обиратимуть ректора.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version