додому Новини Черкащина Черкаський студент першим в області скористався новою послугою Міграційної служби (Фото)

Черкаський студент першим в області скористався новою послугою Міграційної служби (Фото)

0

У Черкасах 18-річний студент першим скористався послугою внесення до безконтактного електронного носія (БЕН) ID-картки кваліфікованого електронного підпису (КЕП), що надається підрозділами Державної міграційної служби незалежно від місця реєстрації.

Про це інформують в обласному управлінні міграційної служби.

Свій біометричний документ хлопець отримав раніше − три роки тому. 13 лютого до ID внесли КЕП. Для цього йому став у нагоді PIN 2 (персональний ідентифікаційний код для доступу до зони КЕП на БЕН ID), який вигадав собі при отриманні виготовленого паспорта.

Ігор зазначає, що всього за кілька хвилин безкоштовно отримав повний інструмент, який дасть йому змогу здійснювати обов’язкові процедури для отримання доступу до електронних сервісів державних органів та банківської системи для отримання адміністративних або банківських послуг.

Черкасець одним із перших завантажив та встановив мобільний застосунок "Дія", в якому підтягнулося водійське посвідчення. Невдовзі очікує втілення ідеї біометричних документів − ID-картки та закордонного паспорта − у мобільному додатку, анонсованого Міністерством цифрової трансформації України та Міграційною службою. Каже, що завдяки цифровій версії документів у смартфоні у більшості випадків їх оригінали можна буде залишити вдома.

Як повідомляв сайт vikka.ua, протягом місяця майже 60 пар черкащан одружилися за добу.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version