НовиниЧеркащинаЧеркаський слід: київський суддя фігурує у гучній "хабарнiй" справі...

Черкаський слід: київський суддя фігурує у гучній "хабарнiй" справі (ФОТО)

-

- Advertisment -

Сина власника відомого черкаського ресторану "Чайка", екс-радника голови Черкаської ОДА та колишнього начальника обласного управління земельних ресурсів Володимира Білика звинувачують в отриманні хабара в особливо великих розмірах. Про це повідомляє "Обозреватель".

Посередник у справі про отримання хабара в особливо великих масштабах – такий злочин інкримінують колишньому судді Голосіївського суду Києва Олександру Білику. Інформація про те, що вiн є сином власника ресторану "Чайка", екс-радника голови Черкаської ОДА та колишнього начальника обласного управління земельних ресурсів Володимира Білика, ще кілька місяців тому з’явилась в декількох черкаських ЗМІ з посиланням на Судово-юридичну газету.

Ми вирішили дізнатись більше про одіозного суддю і, зокрема, про його резонансну кримінальну справу.

Старший син Володимира Білика вже давно киянин. У 2009 році Білик-молодший обіймав посаду судді Військового місцевого суду Київського гарнізону. Однак, за інформацією сайту Чесно.Фільтруй суд, вже за рік став служити Феміді у Голосіївському суді столиці.

Декілька раз він був поміченим у неправдивості внесених декларацій родинних статків.

Однак найбільш резонансними стали рішення судді стосовно учасників Автомайдану. В буремному січні 2014 Білик своїм рішенням відібрав водійськi права у дев’ятьох автомайданівців та ще в кількох звичайних водіїв, які намагались проїхати до "резиденції" Януковича у Межигір’ї.

В декларації доброчесності за 2014-й суддя надав недостовірні відомості, повідомивши, що ним такі рішення не приймались.

У вересні 2015-го претендував на безстрокове призначення суддею. Однак Вища рада правосуддя, взявши до уваги постанови, винесені Біликом під час Революції гідності, взяла під сумнів його доброчесність та професійну етику.

Відтак, у поданні Президентові на безстрокове призначення суддею йому було відмовлено, тим самим покінчено з суддівською кар’єрою Олександра Білика.

1 лютого вже цього року Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду залишив рішення ВРП стосовно Білика в силі.

23 квітня 2018 року співробітники НАБУ затримали при отримані хабарясуддю Голосіївського суду Києва Андрія Новака так його спільника, колишнього суддю цього ж суду, Олександра Білика. Останній був посередником у отриманні неправомірної вигоди у вигляді 8 тисяч доларів.

Гроші одіозні служителі правосуддя вимагали за задоволення громадянського позову щодо поновлення позивача на місці роботи та виплати йому компенсації.

Сума "заходила" трьома траншами, в день затримання хабарникам передавали 1 тис. доларів.

Та ж Судово-юридична газета повідомляла, що під час затримання у Новака вилучили бойовий пістолет, а у Білика – кокаїн.

Суд відпустив свого колишнього колегу під заставу в 141 тис. гривень, наклавши на нього низку зобов’язань: здати паспорти для виїзду за кордон, утримуватись від спілкування зі свідками та іншими підозрюваними, носити електронний браслет та ін.

Пізніше прокурор повідомив пресі, що Білик готовий співпрацювати зі слідством і вже почав давати викривальні покази.

Наразі триває досудове розслідування резонансної "фемідної" справи. Співучасник Білика відсторонений від посади.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині судитимуть сільського голову, якого піймали на хабарі.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Квітень 2024: рекордне тепло та несподівані зміни в погоді на Черкащині

Квітень 2024 року став найтеплішим місяцем за останні три десятиріччя, перевищивши кліматичну норму на 3º. Про це повідомляє на...

У Черкасах попрощалися з 29-річним навідником

Черкасці провели в останню путь старшого солдата Артема Гензерського. Воїну було 29 років. Про це повідомляє міський голова Черкас...

Цікаве:

Акумуляторні пилососи: змініть свої звичні поняття про прибирання

Не секрет, що у сучасному світі найважливішим ресурсом є...

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x