додому Новини Черкаський синоптик розповів, яким буде літо та початок осені

Черкаський синоптик розповів, яким буде літо та початок осені

0

Стабільно спекотне літо на Черкащину прийде у другій половині липня і протримається майже до середини вересня. Про це сайту vikka.ua розповів народний синоптик з Маньківки Володимир Бойко.

За його прогнозами, найбільш холодним буде червень. Його перша декада буде здебільшого зі змінною хмарністю та опадами.

"Денні температури у червні будуть триматися на рівні травневих. На початку червня нічна температура буде 12-15°C, а денна підніметься не вище 24°C. 5-7 червня пройдуть дощі. Вітер буде південним та південно-західним", – зазначив синоптик.

У другій декаді першого літнього місяця сонячних днів буде більше, ніж хмарних. Нічна температура інколи знижуватиметься до 10°C, а денна коливатиметься у межах від 18 до 28°C. Третя декада червня буде найтеплішою: 24-30°C вдень та 12-16°C уночі.

З 27 червня погода зміниться. Будуть поривчасті вітри, опади.

На початку липня подують південно-східні вітри, але погода суттєво не зміниться. З початку місяця і до 6-го числа пройдуть опади. Вдень температура буде 20-26°C, а вночі 14-16°C. Рідко вона сягатиме 30°C.

У другій декаді місяця денна температура коливатиметься 26-30°C, інколи вона сягатиме 32°C. Потеплішають ночі – 19-20°C.

Найбільш спекотні літні дні припадуть на останні десять днів липня. З 20-го числа опадів поменшає, а температура часом підскочить до 37°C. "Це будуть пікові температури літа. Значно потеплішає вночі", – розповів Володимир Бойко.

За його прогнозами, досить жаркою буде перша декада серпня. На початку місяця буде до 35°C. Хмарних та ясних днів буде порівну. У другій декаді серпня температура трохи впаде: 22-28°C вдень та 18-20°C вночі.

В останні десять днів серпня досить теплі денні температури 26-30°C зміняться на 20-25°C. Інколи будуть тумани. "Взагалі серпень пройде у своїх показниках. Поривчасті вітри будуть спостерігатися  7, 11 серпня. З 11-го погода взагалі зміниться, а після 18-го наступлять погожі дні", – зазначив синоптик.

За його словами, у вересні подовжиться літня погода. А ось на шкільну лінійку учням, імовірно, доведеться брати парасольки. "1-3 вересня очікуються деякі опади. З 4-го зміниться температура. Взагалі, вересень буде багатим на сонячні дні. Уночі буде 10-15°C, вдень 25-29°C", – завірив Володимир Бойко.

З 9-го вересня зміниться погода. Подують південно-західні та південно-східні вітри. Температури коливатимуться від 8-15°C до 4-8°C уночі. Денні становитимуть 14-20°C, 23-25°C.

"З 16 вересня настануть погожі дні. Вночі буде 6-10°C, а вдень 23-25°C. З 28-го почнуть дути поривчасті вітри, зміниться температура, підуть дощі", – пояснив синоптик.

За прогнозами Володимира Бойка, перші нічні заморозки слід очікувати у другій декаді жовтня: вони почастішають в останні десять днів місяця.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині впродовж чотирьох днів спостерігалася аномально холодна погода.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version