додому Новини Черкащина Черкаський синоптик розповів, яка буде погода наприкінці місяця

Черкаський синоптик розповів, яка буде погода наприкінці місяця

1
погода літо
narodna-pravda.ua

На відміну від своїх попередників, серпень 2023 проявив себе тривалим періодом високих температур. Вже два тижні на Черкащині середньодобові температури 23-26º, що на 4-6º вище кліматичної норми, проте до рекордів діло не дійшло. Пише на своїй сторінці у Фейсбук директор Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань

погода літо
narodna-pravda.ua

Кінець минулорічного серпня теж відзначився затяжною спекою, але осінь розпочалася за календарем з різким зниженням температури повітря, а 7 вересня на поверхні ґрунту навіть були заморозки.

Наразі на сонце безперешкодно нагріває поверхневий шар атмосфери. До того ж, продовжується надходження розпеченого повітря з північної Африки. Завдяки цим факторам температурний фон знову підвищиться на 3-4°. Температура вночі 14-19º, вдень 30-33º.

Така погода продовжує період надзвичайного 5 класу пожежної небезпеки у лісах та на полях області та створює несприятливі метеорологічні умови для розсіювання шкідливих домішок в атмосфері.

Аномально високі температури переважатимуть до кінця серпня. Проте, в останні дні літа атмосфера почне рухатися. З Європи пошириться більш волога повітряна маса, збільшуючи ймовірність локальних грозових дощів. Але принципово погода не зміниться.

Читайте також:

Маріупольці, які тимчасово проживають у Черкасах, влаштували акцію (ВІДЕО) 

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version