НовиниЧеркасиЧеркаський рибоохоронний патруль розповів про рибальський квиток

Черкаський рибоохоронний патруль розповів про рибальський квиток

-

- Advertisment -

Як діятиме рибальський квиток? Скільки він коштуватиме? Яку рибу і скільки можна буде виловлювати, маючи на руках квиток? Чи стосується він звичайних рибалок, які вийшли порибалити на берег Дніпра чи на пірс?

На ці та багато інших запитань відповів Віктор Іванько, керівник Черкаського рибоохоронного патруля.

Навіщо потрібен любительський квиток на риболовлю?

Що таке любительський квиток на риболовлю? Одна із проблем, яку ми неодноразово порушували і про яку говорили рибалки, треба збільшити добову норму вилову риби. Нині ця норма складає на людину в день 3 кг + трофей. Одна справа, коли людина проживає біля річки, вона вийшла наловила собі 3 кг риби і пішла додому. І їй достатньо. А є люди, які приїжджають на відпочинок. Вони витрачають час, ресурси. В деяких моментах 3 кг на одну людину це мало. Людина витратилася. І нам часто задавали питання, як можна збільшити добову норму вилову. Вони готові заплатити за переліміт кошти. Тому зараз йде обговорення і цей квиток дасть змогу ловити більше, ніж норма.

Куди підуть кошти від квитка?

Гроші накопичуватимуться. За ці кошти держава проводитиме зарибок. Водосховище наповнюватиметься рибою.

Коли плануєте запроваджувати?

Зараз триває обговорення. Запрошуються рибалки, науковці. Обговорення проводяться на сайті, збираються пропозиції. Створена група, куди входять науковці, любителі рибалки.

Людина, яка взяла вудку чи спінінг і пішла, наприклад, на пірс, наловила рибу, без цього квитка вона ж не буде вважатися бракон’єром?

Щоб зрозуміти, для простих рибалок, які живуть в містах, селах, дідусі, які все життя на річках ловили рибу, їм купувати квиток не потрібно. Вони як ловили свої 3 кг, так і ловитимуть. А якщо приїжджає людина з другого регіону, наймає будиночок, або ставить намет біля водойми і хоче відпочити і порибалити. У них затрати більші. То саме для цієї людини потрібні квитки. І кошти підуть, як я вже казав, на зариблення саме цієї водойми чи річки.

Яка процедура отримання рибальського квитка?

Для отримання квитка рибалці-любителю необхідно буде створити особовий кабінет в єдиній державній системі управління галуззю рибного господарства, ввести свої данні. Людина може зайти із смартфону, зареєструвався, він має вказати день, коли планує рибалити, місце, де це відбуватиметься, які біоресурси планує виловлювати. Він отримує згенерований кюар-код, який активізується через годину.

Скільки коштів він має сплатити? І скільки риби можна буде виловлювати?

Зараз це питання обговорюється. Раніше ще за радянських часів існував такий квиток. Раніше платиш інспектору і він видає квиток. Зараз питання ціни обговорюються. Добова норма рибальського квитка не визначена, але приблизно маємо такий список: 1 екземпляр сома, три 3 екземплярів білизни, 3 екземпляри судака, 3 екземплярів щуки і 5 кг іншої риби. Це робиться для того, щоб людина не приїхала і не наловила 5 кг сома чи щуки. Якщо рибалка не придбав квиток, то йому дозволено виловити 3 кілограми + трофей. Якщо рибалка піймав рибу, яка відноситься до Червоної книги, то він має її випустити.

А якщо людина виявила бажання порибалити на так званому платному ставку. Їй теж доведеться купувати рибальський квиток?

Ці квитки діятимуть на тих водоймах, де будуть визначені ліміти. Ці ліміти визначатимуться на підставі наукового обґрунтувань. На тому водному об’єкті який перебуває в оренді, не може бути визначено ліміти.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

7 тисяч доларів за фіктивний діагноз: на Черкащині затримали адвоката

На Черкащині правоохоронці затримали адвоката, його підозрюють у вимаганні грошей за встановлення фіктивного діагнозу отримання “хворим” групи інвалідності. Повідомляє...

У Черкасах збирають кошти, щоб кікбоксер поїхав на змагання

У Черкасах збирають кошти, щоб черкаський кікбоксер Ростислав Кирилюк зміг потрапити на тренувальні збори і взяти участь у змаганнях....

Цікаве:

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...

Як розвиток військових технологій в Україні допоможе перемогти агресора

Сергій Токарєв розповів, чому потрібно швидко розвивати Military Tech...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x