НовиниЧеркащинаЧеркаський обранець вимагає в освітнього департаменту направити кошти на...

Черкаський обранець вимагає в освітнього департаменту направити кошти на ремонт шкільної спортзали

-

- Advertisment -

Виділити понад 2 мільйони гривень із коштів, зекономлених на попередніх тендерах, та направити їх на ремонт спортивної зали черкаської школи №5. З такою вимогою на засіданні виконавчого комітету 14 травня виступив депутат міської ради, "вільнодемократівець" Тарас Коломієць, передає кореспондент vikka.ua.

Нагадаємо, на попередній пленарці наприкінці квітня батьківська громада школи звернулась до обранців з криком про допомогу. Вже понад шість років у спортзалі навчального закладу не можуть закінчити ремонт. Усе, кажуть, – через шахрайство недобросовісного підрядника. Згідно з договором, ремонтні роботи мали бути завершені 26 грудня 2018 року. Однак досі уроки фізкультури для школярів проходять у коридорах школи або на свіжому повітрі. У міському департаменті освіти батькам пообіцяли: кошти на оплату ремонту за новим договором вже з іншим підрядником зможуть виділити у разі виділення додаткових коштів або ж економії на тендерних процедурах.

Як вдалось дізнатись Тарасу Коломійцю, на сьогодні від початку року сума економії вже складає близько 5 мільйонів гривень. Відтак необхідних два мільйони можна направити на п’яту школу вже зараз. Секретар міськради Ярослав Нищик зауважує, що є всього 1,5 мільйони економії, але ці кошти вже спрямовані на забезпечення Нової української школи.

"В пріоритетності нині НУШ, тому першочергово зекономлені кошти будуть направлені саме туди, – зазначає директор департаменту освіти Сергій Ворнов. – Хоча ми поділяємо стурбованість ремонтом у п'ятій школі, що затягнувся на роки. Однак нині тривають судові баталії, договір з попереднім підрядником досі не розірваний. Чергове засідання апеляційного суду з цього приводу має відбутись наприкінці травня. Лише після розірвання договору буде можливо проводити новий тендер".

Відтак, виконком дав доручення освітянам провести роз'яснювальну роботу серед батьків школярів. Аби ті дочекались рішення Феміди. Але зазначили: до початку нового навчального року ситуація точно залишиться незмінною.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаський депутат наполягає на проведенні будівельної експертизи якості ремонту в школах.

У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах патрульні випадково виявили боєприпаси у смітнику

Вчора, близько 18:00, патрульні на проспекті Перемоги опрацьовували виклик. Під час цього один із поліцейських помітив неподалік від лавки...

В Умані в ДТП постраждав 17-річний мотоцикліст

В місті Умань на Черкащині зіткнулися автомобіль та мотоцикл. В автопригоді постраждав 17-річний водій мототранспорту. Повідомляє Поліція Черкащини.  ДТП між...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x