додому Новини Черкаський нардеп хоче, щоб Прип’ять стала містом-музеєм людської помилки

Черкаський нардеп хоче, щоб Прип’ять стала містом-музеєм людської помилки

0

Народний депутат родом Чорнобаївщини Микола Томенко направив до Президента України пропозицію розглянути питання щодо майбутнього Чорнобиля і так званої зони відчуження.

Як інформує прес-служба нардепа, сьогодні відсутні державні документи, які би визначали стратегію розвитку цього регіону.

На думку Томенка, необхідно чітко визначити систему управлінської моделі цього регіону, де всі виробництва варто було би перенести на промисловий майданчик довкола Чорнобильської АЕС, а так звану 30-кілометрову зону відчуження ліквідувати і створити на її базі біосферний заповідник.

"Багато експертів і фахівців доводять, що це, по-перше, зекономить бюджетні кошти, по-друге, гарантує охорону природних комплексів, а також дасть можливість залучати інвестиції", – зазначає Томенко.

Щодо долі міста Прип’ять, то Микола Томенко зазначив, що це – місто-музей однієї людської помилки, а тому воно мусить мати відповідний інформаційний центр, який би дав можливість будь-якій людині побачити на власні очі, до чого може призвести людська помилка.

"Стосовно міста Чорнобиль, то, звичайно, тут має бути адміністративний центр майбутнього біосферного заповідника, а всі виробництва варто було би розмістити на промисловому майданчику ЧАЕС, – вважає нардеп. – За будь-яких обставин державі необхідна чітка, адаптована до сучасних умов стратегія розвитку цього регіону, щоб чорнобильську зону перетворити із зони "тіньової економіки і корупції" на територію просвітництва, науки та інвестицій", – підсумував Микола Томенко.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version