додому Новини Черкаський нардеп хоче реабілітуватися перед ПТУшниками

Черкаський нардеп хоче реабілітуватися перед ПТУшниками

0

Сьогодні, 5 лютого, депутати Верховної Ради визначать долю проекту постанови Уряду, що стосується фінансування професійно-технічної освіти. Про це пише на сторінці у Facebook депутат зі Смілянщини Сергій Рудик.

"Сьогодні ми зібралися, аби схвалити (або не схвалити, на чому наполягаю я) проект постанови Уряду. Цим документом урядовці пропонують переглянути необхідність реалізації лише вчора прийнятого, але ще не підписаного Президентом України закону, згідно з яким професійно- технічна освіта має отримати субвенцію з держбюджету близько 1 млрд. 850 млн.грн. Натомість, Мінфін пропонує обмежити таку субвенцію сумою в 500 тис. грн", – пише нардеп.

Як зазначає Сергій Рудик, в урядовому варіанті вся Черкаська область має отримати "компенсацію" лише понад  13 тисяч гривень, у той час у президентському варіанті на професійно-технічні заклади освіти області передбачено 50 мільйонів.

Нардеп сподівається, що проект не набере потрібної кількості голосів.

"Хочу вірити, що проект рішення не буде прийнято взагалі і Верховна Рада виправить свою помилку перед сотнями тисяч ПТУшниками Украіни", – додає Сергій Рудик.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські школярі вийдуть на навчання з карантину з наступного тижня.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version