додому Новини Черкаський нардеп вимагає припинити експорт української деревини

Черкаський нардеп вимагає припинити експорт української деревини

0

Народний депутат України родом з Черкащини Микола Томенко вимагатиме на найближчому пленарному тижні розглянути законопроект про заборону експорту української деревини. Про це інформують на його офіційному сайті.

Він заявляє, що до нього янадходять численні звернення щодо суттєвої активізації останнім часом вирубування та вивезення лісу-кругляка у різних областях України, зокрема, на Волині, Рівненщині, Житомирщині, Черкащині тощо.

Крім того, на проблему тотальної вирубки лісів почали активно звертати увагу і ЗМІ. Так, у медіа з’явилися повідомлення про те, що в період новорічних свят, зокрема, на Львівщині зафіксовано ряд незаконних масових вирубок та вивезення елітного лісу-кругляка (дуба, граба, бука). Як зазначають журналісти, посилаючись на експертів, у 2014 році експорт деревини лише зі Львівщини зріс на 79 % у порівнянні з попереднім роком.

Микола Томенко нагадує, що ухвалення парламентом закону про мораторій на вивезення лісу-кругляка – це вкрай необхідний крок, адже експорт необробленої деревини давно заборонений в усіх цивілізованих країнах, а у наших країн-сусідів (Білорусь, Росія, Румунія, Молдова) така заборона діє ще з 2001 року. Адже вивезення лісу (часто незаконної вирубки) не вигідне державі ні в економічному, ні в соціальному, ні в природоохоронному аспекті.

Нардеп звертається до правоохоронних органів з проханням реагувати відповідним чином на усі випадки незаконної вирубки лісів і перевезення лісоматеріалів, щоб допомогти зупинити нищення лісів України.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version