додому Новини Черкаський нардеп-регіонал записав на тестя нерухомості на 10 мільйонів доларів та величезний...

Черкаський нардеп-регіонал записав на тестя нерухомості на 10 мільйонів доларів та величезний палац (ВІДЕО)

0

На тестя народного депутата Антона Яценка, причетного до низки корупційних схем національного масштабу, записаний палац на 1500 кв.м. Також тесть нардепа є власником низки елітних квартир та комерційної нерухомості. Попри це він живе у селі під Києвом, а всю нерухомість отримав у подарунок від самого Яценка, йдеться у розслідуванні "ТестеСховище" для програми "Наші Гроші з Денисом Бігусом".

Передусім мова йде про палац у елітному селищі Козин під Києвом: на 1,33 га землі розташовані будинок загальною площею 1 520 кв.м., професійний тенісний корт, басейн.

Народний депутат до електронного декларування здавав порожні декларації, і тільки нещодавно задекларував користування цим маєтком. Власником будинку наразі значиться тесть Антона Яценка Іван Кравчук, відповідно до договору дарування від серпня 2010 р.

Окрім цього маєтку, на Івана Кравчука записана ще ціла низка нерухомості, загальною вартістю близько 8 млн дол.:

– дві квартири на вул. Грушевського 9а, 303 кв.м + 246 кв.м, загальна ринкова вартість близько 2,20 млн дол. (раніше ще була третя квартира на 250 кв.м., однак її продали)

– квартира на б.Шевченка 11, 98 кв.м., ринкова вартість близько 400 тис дол.

– нежитлові приміщення на бул. Шевченка 11, 378 кв.м + 410 кв.м, актуальна ринкова невідома, однак згідно з оцінкою на момент набуття у власність  – загальна близько 730 тис. дол.

– половина офісної будівлі на вул. Саксаганського 119, 484 кв.м. Офіси тут зараз продаються по 2 тис. дол. за квадрат, а це значить частка Івана Кравчука вартує близько мільйона.

– нежитлові приміщення на вул. Січових Стрільців (Артема) 50, 5 369кв.м., актуальна ринкова невідома, однак згідно з оцінкою на момент набуття у власність  – 3,64 млн дол.

При цьому виявилося, що тесть і теща Антона Яценка самі мешкають у звичайному будинку в с. Маковище Макарівського району Київської області. З журналістами спілкуватися принципово відмовляються.

Коментувати походження майна та рід занять тестя Яценко не захотів, наголосивши, що тесть – не публічна особа і не чиновник, а відповідно – не підпадає під електронне декларування.

Разом з тим, за інформацією програми, попереднім власником маєтку в Козині був сам нардеп Яценко, який 2010-го переоформив будинок на тестя за договором дарування. Решту нерухомості Іван Крачук також отримав у подарунок упродовж двох днів – частину одночасно з козинським будинком, а частину через день. Попереднім власником мінімум 3-х об’єктів (квартири на Грушевського, квартири й одного з комерційних приміщень на Шевченка) також був Антон Яценко.

Як повідомляв сайт vikka.ua, Луценко хоче притягнути до кримінальної відповідальності черкаського нардепа.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version