НовиниЧеркаський нардеп пропонує скасувати мінімальні ціни на цукор

Черкаський нардеп пропонує скасувати мінімальні ціни на цукор

-

- Advertisment -

Скасувати мінімальні ціни на цукор і цукрові буряки пропонує депутат від Черкащини з групи "Економічний розвиток" Геннадій Бобов, пише "Agravery".

Відповідний проект Закону про внесення змін до Закону України "Про державне регулювання виробництва і реалізації цукру" народний обранець зареєстрував 18 лютого.

У разі ухвалення документа, в Україні буде ліквідована практика встановлення мінімальних цін на цукор і цукрові буряки і введена ринкова модель їх формування. Це, на переконання депутата, дасть цукроварам стимули розвитку.

За словами Геннадія Бобова, держава на сьогодні не може ефективно регулювати ринок цукру за допомогою інтервенцій чи стимулювання експорту. Тоді, як значне коливання цін на пально-мастильні, виробничо-технологічні матеріали, насіння цукрових буряків, природний газ тощо веде до зростання собівартості виробництва цукру.

 "Держава не в стані передбачити реальний діапазон рівня мінімальних цін на цукрові буряки та цукор квоти "А" на значний проміжок часу. У перспективі це може призвести до широкомасштабної "тінізації" ринку цукру в Україні, втрати потенціалу цукрової галузі, скорочення виробничих потужностей і робочих місць навіть на провідних модернізованих підприємствах", — йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Сьогодні українські цукрові заводи виробляють цукор в обсязі, що перевищує потребу внутрішнього ринку. Це призводить до значних ускладнень під час його реалізації. За 2014/2015 МР в Україні буде вироблено 2,1 млн т цукру при об’ємі внутрішнього споживання 1,68 млн т.

Проект закону направлено на розгляд Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Підприємці з Черкас, які постраждали від ракетного удару, почали отримувати компенсації

Розпочато виплати фінансової допомоги підприємцям, які постраждали внаслідок вибуху російської ракети. 41 підприємець вже отримав допомогу на загальну суму...

Які статки і доходи показали черкаські депутати від партії Зеленського

Земельні ділянки, TOYOTA CAMRY 2023, доходи й заощадження задекларували за 2023 рік міські депутати від фракції “Слуга Народу” у...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x