додому Новини Черкащина Черкаський митрополит розповів, як цього року відбуватиметься великоднє богослужіння

Черкаський митрополит розповів, як цього року відбуватиметься великоднє богослужіння

0

Митрополит Черкаський та Чигиринський Іоан закликав вірян не йти масово до храмів на свята та не порушувати умов карантину. Окрім цього він зазначив, яким чином цьогоріч відбуватиметься великоднє богослужіння.

Відеозвернення митрополита оприлюднили на сторінці Свято-Троїцького кафедрального собору.

"У нас цього року незвична Вербна неділя, незвична Пасха, незвичні поминальні дні. Вони вимагаю невеликого роз’яснення: що доречно робити і що не доречно, що можна, а від чого слід утриматися", – зазначив Іоан.

Митрополит зауважив, якщо у вас лишилася верба з минулого року, вона слугуватиме оберегом і цьогоріч, тому не треба її викидати чи спалювати. Окрім цього у храмі забезпечили нарізку верби, її освятили і після завершення карантину кожен зможе прийти та взяти собі освячену гілочку.

"Рекомендації щодо Великодня. Ми провели перемовини з головою ОДА та випрацювали модель, що діятиме по всій області. По можливості священники освятять паски на хлібозаводах, де вони будуть випікатися для продажу. Якщо ви принципово печете власну паску, то ми в онлайн-режимі на нашій сторінці у Facebook у неділю з 8 до 11 години проводитимемо молитви на освячення всіх пасхальних яств. Ви зможете з нами промолитися, похрестити свою паску та всі інші приношення і покропити святою водою – підкреслив митрополит Іоан.

Зазначимо, що Великодня служба буде повністю транслюватися на сторінці Свято-Троїцького собору у Facebook і кожен зможете долучитися до цієї молитви, перебуваючи вдома. Тому велике прохання цього року на Великдень не йти масово до храмів, не порушувати умови карантину та не піддавати один одного небезпеці зараження.

Як повідомляв сайт vikka.ua, від коронавірусу в Черкасах помер пенсіонер.

У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version