НовиниЧеркащинаЧеркаський мер провалив обіцянку підтримувати волонтерський рух

Черкаський мер провалив обіцянку підтримувати волонтерський рух

-

- Advertisment -

Протягом п’яти років у Черкасах на бульварі Шевченка, 245 працюють волонтерські організації, які займаються допомогою воїнам на Сході. Та з травня 2016 року у приміщенні немає світла, жінки похилого віку змушені плести маскувальні сітки, псуючи собі зір. Саме цього року міський голова Черкас Анатолій Бондаренко публічно заявляв із численних білбордів: "Я не дам згаснути волонтерському руху!"

Про те, як мер не дотримав свого слова, написала у Facebook черкаська волонтерка Інеса Плащенкова.

"В нашій країні для багатьох вже настав мир і спокій, війна вже закінчилася, а завдяки нашим захисникам, вона так і не торкнулася нашого міста, а що наша влада? А їй ми просто вже котрий рік як кістка в горлі… – каже жінка. – Через відсутність електроенергії стало неможливим забезпечити температурний режим для зберігання багатьох медичних препаратів, таких вкрай необхідних для фронту. Фактично створювались умови для припинення нашої діяльності. Наша влада думала, що таким способом позбудуться від нас, але ми вийшли з цієї ситуації і продовжуємо далі працювати, допомагаючи нашим захисникам".

Неодноразово волонтери листами зверталися до міського голови із проханням підтримати роботу волонтерського центру та узаконити приміщення для нього. Постійно надходила відповідь за підписом С.А. Овчаренка, що приміщення не є вільним і з цієї причини воно не може бути офіційно передане в користування чи оренду волонтерам.

"На сьогоднішній день наш центр продовжує виконувати свій громадянський обов'язок. Окрім допомоги безпосередньо військовим в зоні ООС, також нашими партнерами надається психологічна допомога воїнам та членам їх родин, проводиться патріотичне виховання молоді, надається юридична допомога бійцям та їх родинам, ведеться просвітницька робота серед населення", – розповідає Інеса.

За її словами, у жовтні 2017 року волонтери відкритим листом просили міську владу відновити електропостачання до приміщення та узаконити перебування там волонтерського центру до закінчення особливого періоду в нашій державі.

"При зустрічі міській голова Бондаренко Анатолій Васильович пообіцяв нам допомогти вирішити наші питання, але і до нині цього не зроблено", – зазначає волонтерка.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські волонтери відвезли на Схід допомогу військовим.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x