НовиниЧеркащинаЧеркаський мер "підмахнув" додаткову угоду по землі на набережній

Черкаський мер "підмахнув" додаткову угоду по землі на набережній

-

- Advertisment -

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко підписав додаткову угоду по землі на набережній Дніпра без рішення депутатів.

Про це йдеться в судових ухвалах щодо розслідування кримінального провадження за фактом самоправства орендаря ділянки, пише "Кропива".

На земельному масиві з трьох земельних ділянок загальною площею 0,75 га ведеться будівництво. Масив розташований по вул. Гагаріна, ліворуч узвозу Івана Франка. Більша частина земельної ділянки фактично являє собою пляжну зону. Земельний масив ще в 2007 році передано в оренду ФОП Володимиру Мельнику. В червні 2015 року він отримав містобудівні умови та обмеження на будівництво "пункту обслуговування короткочасного відпочинку населення". В червні 2018 року містобудівні умови було уточнено. Максимально допустима висота будівель визначалася в 7,5 м., допустимий відсоток забудови площі ділянки – 5%.

З листопада 2017 року розслідується кримінальне провадження за ознаками правопорушення передбаченого ст. 356 ККУ (самоправство). За даними слідства, на земельному масиві здійснюється самоправне капітальне будівництво в межах прибережної захисної смуги Дніпра. Замовником будівництва виступав ФОП Володимир Мельник. В свою чергу, згідно інвестиційного договору, ТОВ "Камбуз" виступили інвестором. Відповідно до інвестдоговору у жовтні 2018 року замовник передав інвестору у власність побудовану будівлю площею 393 кв. м.

В квітні цього року була складена додаткова угода про внесення змін до договору оренди земельного масиву де йде будівництво. Згідно неї, у зв'язку з переходом права власності на будівлю до ТОВ "Камбуз" змінено сторону за первісним договором оренди на зазначене товариство. Трьохсторонню угоду від імені міської ради підписав міський голова Анатолій Бондаренко. Слідчі клопотали про надання доступу до цієї угоди, свою позицію обґрунтовували тим, що повноваження на зміну орендаря за договором належать Черкаській міській раді, а не одноособово міському голові. Дозвіл на доступ до угоди було надано. 

Засновниками ТОВ "Камбуз" були В'ячеслав Погорілий та Владислав Пономаренко. Останній на виборах 2015 року балотувався до Черкаської міської ради від ВО "Батьківщина" із засновників товариства вийшов в листопаді минулого року.

Як повідомляв сайт vikka.ua, ексмер Черкас будує в центрі міста новий магазин.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x