додому Новини Черкащина Черкаський краєзнавець провів презентацію нової книги (Фото)

Черкаський краєзнавець провів презентацію нової книги (Фото)

0

Третє за ліком краєзнавче видання, присвячене минувшині Черкас, презентував відомий черкаський журналіст і краєзнавець Борис Юхно.

Про це повідомив "Прочерк".

Видання "Черкаси: Пазли" стало своєрідним продовженням двох попередніх збірок історико-краєзнавчих нарисів Бориса Юхна про Черкаси: "Черкаські місторії" і "Ретро Град". Нова книга охоплює краєзнавчий доробок автора за останні кілька років.

Книжка складається з п’яти "пазлів": "Факультатив" (про цікаві сюжети з історії міста – від дахнівських курортів і будівництва мосту через Дніпро – до забудови Черкас у 1960-1980-х роках), "Простір" (про цікаві історичні об’єкти міста), "Промзона" (про індустріальні об’єкти), "Ретроторг" (про історію черкаської торгівлі) і "Мереживо" (авторські історичні замальовки з мережі Інтернет).

У книжці використано багатий ілюстративний матеріал, у тому числі з архівів черкаських фотожурналістів.

"Назва книжки – дещо спонтанна, – зазначив під час презентації Борис Борисович. – Коли я писав ці нариси, то подумав: а чи складуться колись ці пазли? А потім вирішив: чому б і ні! Думаю, це слово найбільше підходить, щоб визначити суть книжки, яка стала результатом вивчення періодики, спогадів старих черкащан, залучення фотоілюстрацій тощо. І коли з усього цього тема більш-менш вдало компонується, то це нагадує складання пазлів…"

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські гімназисти створять ілюстрації до дитячої книги.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version