додому Новини Черкащина Черкаський гуртожиток передадуть у власність міста

Черкаський гуртожиток передадуть у власність міста

0

Передати гуртожиток, що на вулиці Чорновола, 164/1, у власність міста просить на сесії міськради черкаський депутат Олександр Радуцький. Напередодні до нього звернулись мешканці цього гуртожитку. Наразі там проживають 69 сімей, на яких "звалились" усі витрати на утримання будівлі, інформує vikka.ua.

Серед мешканців гуртожитку – 54 працівники освіти. Близько половини проживаючих – неповнолітні. Основна частина квартиронаймачів проживає в гуртожитку більше 15 років та не має іншого власного помешкання.

За словами депутата, протягом останніх років Державний заклад професійної освіти "Черкаське вище професійне училище легкої промисловості" не виконував обсягів регіональних замовлень, що призвело до відсутності учнів, які в проживали в гуртожитку. Як наслідок – комунальні платежі, косметичні ремонти, заміна застарілих комунікацій та інше покладено на квартиронаймачів.

Крім того, деякі частини будівлі потребують капітального ремонту, на що потрібні спеціальні дозволи й ресурси. Мешканці готові взяти більшу частину витрат на себе, але адміністрація училища не йде назустріч. Також часто виникають спірні питання щодо надання мешканцям житлово-комунальних послуг, оскільки розрахунки з комунальними службами проводяться через училище.

"Звертаюсь до міської влади з вимогою звернутись до Міністерства освіти і науки щодо передачі гуртожитку на баланс міста. А також розпочати процес передачі будинку для подальшої приватизації", – каже Радуцький.

За таку пропозицію проголосували 27 депутатів.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на вивезення сміття управителю виділялися кошти з бюджету Черкас.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version