НовиниЧеркасиЧеркаський гурт «Крутий заміс» на благодійних концертах зібрав 200...

Черкаський гурт «Крутий заміс» на благодійних концертах зібрав 200 тис грн для ЗСУ (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

«Крутий заміс» нещодавно запалював сцену Черкас. Та місія у цього музичного гурту була не лише розважальна, а й благодійна. Адже на концерті у одному з торгівельних центрів міста вирішили зібрати кошти для підсилення військових. Гроші «Крутий заміс» передав волонтерам на дрони-камікадзе. Інформує власкор ВІККА.

«Зараз ми налагодили виробництво таких апаратів, які з наступного тижня летять робити свою роботу на лінію зіткнення», – розповідає волонтер, який виготовляє і тестує дрони, Іван Подолян.

Одна така «пташка» для військових коштує близько 16 тис грн.

Іван Подолян додає: «Кожен внесок важливий, тому що таким чином ми можемо все більше й більше апаратів виготовити і відправити».

«Крутий заміс» – це черкаський гурт. Існує ще 2018 року.

«Під час виступу головне енергетика. Віддати свою енергетику людям, а люди, щоб віддали тобі, взаємодія енергетикою», – розповідає басгітарист гурту Віталій Підлісний.

Це не перший такий концерт “Крутого замісу” після початку повномасштабного вторгнення.

«Більше десятка ми уже провели. Провели у Черкаській, Київській області і робили виступи такі закриті для військових», – розповідає керівник гурту Юрій Романча.

За всі концерти зібрали близько 200 тисяч гривень. Після кожного виступу кошти передають місцевим волонтерам.

«У Катеринополі ми зібрали 60 тисяч – це найбільше. 40 – вже в Тальне. Потім 20 в Каневі, 20 в Корсуні й 20 у Звенигородці», – додає Юрій Романча.

У кожному місті вражають глядачів різною програмаю, бо ж творчий доробок музикантів великий. Слова більшості пісень написав батько вокаліста Владислава.

«Також пише з нами слова «батько» «Крутого заміса» Юрій Михайлович Романча. Тож це все до купи збираємо, така у нас пісенна скарбниця, до якої також входять і кавери найбільше відомих пісень, найбільш популярних», – зазначив вокаліст, акардеоніст гурту Владислав Клименко.

Співають про українців, кохання та рідний край. Жанри поєднують різні, тому кажуть: кожен знайде у їх творчості музику під свій смак.

«Етно-рок, фолк, рок, але там є уже різні нюанси. Там є більш і з метала, більш важкі такі фрагменти. Є взагалі такі ліричні, поп-стиль. Є взагалі там хіп-хопові такі малюнки», – розповідає барабанщик гурту «Крутий заміс» Максим Щепак.

Самі ж учасники – це справжній «заміс» гурту. Електрик, рятувальник, гончар, студенти, волонтери – тут поєдналися люди різних професій і навіть віку. Але всіх їх об’єднує любов до музики. І кожен однаково радіє разом з глядачами.

Вокалістка гурту Амєлія Хренова ділиться враженнями: «У них палають очі і вони кажуть «дякую, приїжджайте ще». Потім знаходять там десь в соцмережах, пишуть. Ви приїдете в «Миронівку», нам писали. Тобто – це дуже круто, коли ти віддаєш світло якесь людям і бачиш, що вони трохи переключаються».

Тож черкащанам настрою додали. Встигли й брендовані футболки продати.

Всі зібрані кошти підрахували одразу. Під час концерту вдалося зібрати 12 тисяч 57 гривень.

Музиканти кажуть, що вже планують наступні концерти, бо кожен працює на своєму фронті. Важливо зараз підтримувати військових фінансово, а глядачів музикою.

 

Читайте також:

У межах великого обміну полоненими троє черкащан повернулося до рідних. Про це інформує начальник ОВА Ігор Табурець.

 

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

Читайте новини на сайті: https://www.vikka.ua

Підписуйтеся на Telegram: https://t.me/vikka_news

Коментуйте в Facebook: https://www.facebook.com/TelekanalVIKKA

Дивіться в Instagram: https://www.instagram.com/vikka_tv

Підтримайте донатами: А-банк 5375235110071785

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x