НовиниЧеркащинаЧеркаський депутат запропонував списати із балансу СУБів багатоквартирні будинки

Черкаський депутат запропонував списати із балансу СУБів багатоквартирні будинки

-

- Advertisment -

Депутат Черкаської міської ради від Партії вільних демократів Олександр Згіблов пропонує списати будинки з балансів КП "Соснівська СУБ" і КП "Придніпровська СУБ". Про це повідомляє прес-служба Партії вільних демократів.

Ця процедура має бути завершена вже до кінця цього року. Відповідний проект рішення міської ради зареєстрував депутат.

"Це спільний проект депутатського корпусу і "Асоціації ОСББ Черкаси". Суть в тому, що в Черкасах податки до міського бюджету сплачують всі містяни, а з міського бюджету капітальні ремонти на 100% фінансуються в окремо взятих будинках. Виникає така собі соціальна несправедливість. 90% будинків не фінансуються взагалі, хоча їхні мешканці платять податки, а в будинках ОСББ фінансування відбувається за формулою 30 на 70%", − розповів Олександр Згіблов.

Зняття з балансу СУБів житлових будинків вирішує одразу два питання. По-перше, припиняється хаотичне фінансування житлових будинків за механізмом "чий депутат по округу більш вхожий в кабінет мера". По-друге, містянам дається час, щоб вони визначилися: вони створюють ОССБ і претендують на співфінансування за Програмою підтримки ОСББ чи передають свої будинки в управління управляючим компаніям.

"Таких компаній в Черкасах створено уже більше 10 штук. Вони відкривалися ще два-три роки тому. Нині Верховна Рада і Кабінет Міністрів чітко сказали: будинки треба списати з балансів. Ці рішення уже прийняті у Львові і Рівному. Черкаси, як завжди пасуть задніх", − зазначив Олександр Згіблов.

На його переконання, меру Черкас Анатолію Бондаренку вигідніше залишити все як є, підтяти тарифи на квартплату і годувати дотаціями СУби, де працюють його люди і отримують зарплату у понад 20 тис. грн.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкасці просять капітального ремонту міжквартальних доріг на одній із вулиць.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x