НовиниЧеркащинаЧеркаський депутат запропонував списати із балансу СУБів багатоквартирні будинки

Черкаський депутат запропонував списати із балансу СУБів багатоквартирні будинки

-

- Advertisment -

Депутат Черкаської міської ради від Партії вільних демократів Олександр Згіблов пропонує списати будинки з балансів КП "Соснівська СУБ" і КП "Придніпровська СУБ". Про це повідомляє прес-служба Партії вільних демократів.

Ця процедура має бути завершена вже до кінця цього року. Відповідний проект рішення міської ради зареєстрував депутат.

"Це спільний проект депутатського корпусу і "Асоціації ОСББ Черкаси". Суть в тому, що в Черкасах податки до міського бюджету сплачують всі містяни, а з міського бюджету капітальні ремонти на 100% фінансуються в окремо взятих будинках. Виникає така собі соціальна несправедливість. 90% будинків не фінансуються взагалі, хоча їхні мешканці платять податки, а в будинках ОСББ фінансування відбувається за формулою 30 на 70%", − розповів Олександр Згіблов.

Зняття з балансу СУБів житлових будинків вирішує одразу два питання. По-перше, припиняється хаотичне фінансування житлових будинків за механізмом "чий депутат по округу більш вхожий в кабінет мера". По-друге, містянам дається час, щоб вони визначилися: вони створюють ОССБ і претендують на співфінансування за Програмою підтримки ОСББ чи передають свої будинки в управління управляючим компаніям.

"Таких компаній в Черкасах створено уже більше 10 штук. Вони відкривалися ще два-три роки тому. Нині Верховна Рада і Кабінет Міністрів чітко сказали: будинки треба списати з балансів. Ці рішення уже прийняті у Львові і Рівному. Черкаси, як завжди пасуть задніх", − зазначив Олександр Згіблов.

На його переконання, меру Черкас Анатолію Бондаренку вигідніше залишити все як є, підтяти тарифи на квартплату і годувати дотаціями СУби, де працюють його люди і отримують зарплату у понад 20 тис. грн.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкасці просять капітального ремонту міжквартальних доріг на одній із вулиць.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x