НовиниЧеркащинаЧеркаський депутат замовив вбивство заступника мера (Фото)

Черкаський депутат замовив вбивство заступника мера (Фото)

-

- Advertisment -

Правоохоронці попередили замовне вбивство заступника міського голови Черкас Юрія Ботнара. Депутата міської ради, який є замовником і входить до промерської більшості, затримали.

Про це інформує пресслужба ДБР.

Слідство встановило, що один із депутатів Черкаської міської ради через особистий конфлікт на тлі розподілу сфер впливу, за грошову винагороду намагався організувати умисне вбивство заступника міського голови міста Черкас.

Депутат знайшов посередника, якому доручив підібрати виконавця вбивства та сплатив йому завдаток.

У ході спільної багатоходової спецоперації, правоохоронці імітували вбивство заступника міського голови та після передачі грошей, в якості оплати за злочин, затримали його організатора у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому депутату про підозру у підготовці та організації умисного вбивства та його замовлення  (ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 15, п. 11, п. 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України) та обрання відносно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У разі доведення вини, затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення на строк від 10 до 15 років.

Як повідомив у Facebook головний освітянин Черкас Сергій Воронов, замовник убивства – Максим Шадловський, депутат з промерської більшості, був призначений Анатолієм Бондаренком в департамент освіти. Нині на його робочому місті тривають перевірки.

"У департаменті освіти та гуманітарної політики слідчими ДБР відбувається огляд робочого місця головного спеціаліста, а в минулому – виконувача обовязків директора департаменту та депутата Черкаської міської ради – Шадловського Максима Володимировича", – зазначив Воронов.

Викриття злочину здійснили слідчі Державного бюро розслідувань спільно з Департаментом контррозвідки СБУ за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора.

Як повідомляв сайт vikka.ua, міський голова Черкас заявив про зникнення свого заступника.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Золотоніщині горіла машина у гаражі

У селі Гладківщина Піщанської ТГ днями сталася пожежа в приватному гаражі. Про це пишуть на сторінці Добровольці Черкащини. За викликом...

Черкаський гідрометцентр попереджає про негоду

На Черкащині тримається прохолодна дощова погода. Чого чекати на вихідних - пише директор Черкаського гідрометцентру Віталій Постригань. За 4 доби...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x