додому Новини Черкащина Черкаський депутат вважає недоцільним проводити суботник, коли на вулиці – сніг і...

Черкаський депутат вважає недоцільним проводити суботник, коли на вулиці – сніг і багнюка (ФОТО)

0

28 березня на нараді з головами комітетів самоорганізації Черкас директор департаменту ЖКК Черкаської міськради Сергій Танюк запропонував КСНам організувати 30 березня прибирання територій у своїх мікрорайонах. Такі заходи, на думку депутата Черкаської міської ради від "Громадянської позиції" Руслана Зорі, нормальні, але не в таку погоду, коли ще лежить сніг, а на подвір’ї багнюка.

"При всьому цьому людей не забезпечують рукавичками, а дають тільки пакети. Якщо вони будуть такої якості, як в минулому році, то людям доведеться самим себе забезпечувати і рукавицями, і пакетами. Абсурдності такому рішенню додає той факт, що сміття, яке закликають прибирати жителів мікрорайонів, – це сміття із баків. Виходить, що людей кличуть прибирати сміттєві майданчики, за чистоту яких відповідає сам "організатор" толоки – пан Танюк", – повідомляє у Facebook депутат Руслан Зоря.

Зоря зазначає, що неодноразово пропонував реформувати систему збору побутового сміття: встановити напівпідземні баки. Це б суттєво зменшило кількість сміття, що розлітається з контейнерів.

"Мою ініціативу підтримали жителі Черкас. Але, схоже, пан Танюк навіть не вивчав цю тему, а на швидку руку відхрестився, мовляв, це питання не на часі. То вказав на процес гноїння сміття, не знаючи, що під землею холодніше і навпаки процес гноїння уповільнюється. То зауважив, що нові сміттєвози, які могли б обслуговувати напівпідземні баки, дорого обійдуться бюджету, навіть зазначивши суми – від 3,5 до 5,25 млн гривень. Хоча вартість одного такого сміттєвоза трохи більше 3 мільйонів, і купувати їх місту ніхто й не рекомендував: цим має займатися приватна структура, яка займається вивезенням сміття. Звичайно, якщо купувати техніку по 200 тисяч доларів, а то й дорожче, як це в нас вміють робити комунальні служби, то жодного бюджету не вистачить", – каже Руслан Зоря.

Депутат впевнений, що з часом знайдуться ОСББ, які за власний кошт будуть готові встановити такі баки. Компанія, яка вивозить сміття, також може запроваджувати такі баки як в лізинг до ОСББ, так і за свій кошт. Варіантів, за словами Зорі, маса.

"Але замість того, щоб вивчати і думати, як це реалізувати, очільник ЖКК вважає, що в цьому немає потреби. Краще вивести людей до смітників – нехай вони прибирають?"

Як повідомляв сайт vikka.ua, дорогу, до Великодніх свят у Черкасах організують День благоустрою.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version