НовиниЧеркащинаЧеркаський депутат розповів про алгоритм зміни управителя багатоквартирних будинків

Черкаський депутат розповів про алгоритм зміни управителя багатоквартирних будинків

-

- Advertisment -

Що робити тим, хто невдоволений якістю послуг та рівнем тарифів від управительської компанії "Нова якість", яка є правонаступницею фірми-переможця конкурсу управителів багатоквартирних будинків? Відеовідповідь на це питання опублікував на своїй сторінці у Facebook депутат Олександр Радуцький. Каже, записати таке звернення його спонукали численні звернення черкасців, які мешкають у близько 840 будинків, які потрапили в сферу обслуговування компанії-монополіста. 

Обранець запропонував містянам два варіанти виходу з ситуації. Перший – створити ОСББ. Другий – обрати нового управителя.

"Прийняття рішень щодо управління багатоквартирним будинком зборами співвласників визначено статтею 10 Закону України "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку". До повноважень зборів співвласників належить, в тому числі визначення управителя та його відкликання, затвердження та зміну умов договору з управителем, також – обрання уповноваженої особи співвласників під час укладання, внесення змін та розірвання договору з управителем, здійснення контролю за його виконанням, – пояснює депутат. – Крім того, саме співвласники визначають повноважень управителя щодо управління багатоквартирним будинком, визначення переліку та розміру витрат на управління".
 

Обранець покроково роз’яснює містянам, що саме ті мають робити для самостійного обрання нового управителя. Для початку, каже, – створити ініціативну групу, яка складатиметься менш ніж з трьох співвласників і зібрати інформацію про усіх співвласників будинку. Потому повідомити їх про дату, час, місце проведення зборів та питання, що будуть там розглядатися. Далі – провести загальні збори, на яких і визначити управителя, затвердити умови договору з ним, обрати уповноважену особу чи кількох осіб на підписання, зміну та розірвання договору з управителем. Якщо дехто із співвласників не був присутнім на зборах і в тому є необхідність – провести їхнє письмове опитування. Після того – підрахувати голоси та оформити протокол.

Один примірник цього протоколу віддається на зберігання до виконавчого комітету міської ради, а усіх співвласників будинку повідомляють по прийняте остаточне рішення і зрештою підписують договір з управителем. Копію цього договору надають кожному співвласнику.

Як повідомляв сайт vikka.ua, проблему монопольного управителя черкаських будинків обговорили на нараді з очільником області.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Учасникам ДФТГ надаватимуть виплати з міського бюджету Черкас (ВІДЕО)

Кожному учаснику формування з міського бюджету цьогоріч виділять матеріальну виплату в розмірі 30 тис. грн. Про це повідомляє власний...

Черкащан попереджають про небезпечні пориви вітру

Завтра, 24 квітня, в місті Черкаси та на території області очікуються небезпечні пориви вітру. Про це повідомляє Черкаський обласний...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x