НовиниЧеркащинаЧеркаський депутат просить СБУ розслідувати дороговартісну закупівлю медспорядження

Черкаський депутат просить СБУ розслідувати дороговартісну закупівлю медспорядження

-

- Advertisment -

Черкаський депутат від Партії вільних демократів Олександр Згіблов просить правоохоронні структури області розслідувати справу закупівлі спорядження для медиків.

Таку пропозицію він висунув під час сесії міськради 13 серпня, передає кореспондент сайту vikka.ua.

Йдеться про укладені 8 травня договори між Черкаською міською консультативно-діагностичною поліклінікою та ТзОВ "У Н І К У М". Тоді було підписано 6 угод (ще два – договори в липні), які стосувалися вигідного придбання предметів захисного спорядження для медиків. На жаль, каже обранець, вигоду отримала не держава, а постачальник.

Тоді сума закупівлі деяких видів товарів була завищена у 2-3 рази. Черкаська міська консультативно-діагностична поліклініка без тендеру, прямими угодами, витратила понад 7 млн. грн., передбачених на боротьбу з COVID-2019.

Зокрема, халати ізоляційні медичні одноразові були придбані по 85 грн. за штуку. У той же час аналогічні закупівлі по Україні складають 25-30 грн. Було придбано 400 костюмів біологічного захисту/комбінезонів багаторазових за ціною 950 грн. за штуку. У той час, як в Україні продаються по 500 грн. Також закупили 70 400 масок медичних по 11,00 грн/шт. У той час, як в аптеках Черкас такі маски можна купити по 6-8 грн.

"Ці договори укладалися напряму без тендерів із постачальником. Завищеність цін майже на кожному виді товару 30-35%. Виходить, що міський бюджет переплатив майже 2,5 млн. грн. Прошу звернутися до правоохоронних органів щодо проведення перевірки цих закупівель", – повідомив під час виступу Олександр Згіблов.

Він також просить правоохоронців перевірити усі закупівлі в усіх закладах міста, які проходили з резервного фонду на боротьбу із COVID-2019. Керівництво міста повинно прозвітувати про витрати з резервного фонду. А також необхідно провести перевірку комунального закладу Черкаська міська консультативно-діагностична поліклініка на предмет неефективного використання бюджетних коштів.

"Хотілося б нагадати, що саме керівника цього комунального закладу правоохоронці затримували за отримання неправомірної вигоди", – підкреслив "вільнодемократівець". 

Нагадаємо, на початку грудня минулого року Владислава Свириденка, який очолює вказаний медзаклад, правоохоронці викрили на отриманні неправомірної вигоди від постачальника. 

Пропозицію колеги підтримали 32 депутати. 

Ситуацію нашим журналістам прокоментував і директор Черкаської міської консультативно-діагностичної поліклініки Владислав Свириденко:

"Спрощена процедура закупівлі з метою прискорення боротьби з COVID-19, яка прописана 225 постановою Кабміну зі змінами, дозволяє в одного постачальника закупити усе необхідне. Звернення Згіблова важливе, але вже запізно. Бо 17 липня було зареєстровано кримінальне провадження і за рушенням суду ми вже склали всі договори, накладні та сертифікати, які стосуються цією закупівлі і передали до Нацполіції та СБУ".

Чому була виконана закупівля спорядження для медиків за завищеними цінами, очільник медичного закладу пояснити не зміг. Мовляв, він тоді саме був відсторонений від виконання своїх обов'язків і всі підписи ставила його заступниця Оксана Корнієнко.

Як раніше повідомляв сайт vikka.ua, черкаська депутатка просить скоротити тривалість уроків на початку навчального року.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські поліцейські вилучили у чоловіка більш ніж півкілограма наркотиків

У Черкасах поліцейські вилучили у чоловіка вдома більш ніж півкілограма наркотиків, які він готував до збуту. Повідомляє Поліція Черкащини. У...

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x