додому Новини Черкащина Черкаський депутат просить не лишати на призволяще мешканців багатоквартирного будинку

Черкаський депутат просить не лишати на призволяще мешканців багатоквартирного будинку

0

Аби уникнути трагедії. "Вільнодемократівець" Тарас Коломієць просить місцевих владців не залишати на призволяще мешканців будинку по вулиці Новопречистенській, 25. Ті потерпають від великої тріщини на стіні будівлі, яка утворилася після одного з масштабних ремонтів. Про результати свого депутатського запиту обранець повідомив з сесійної трибуни, повідомляє кореспондент сайту vikka.ua.

Так, у відповідь на звернення "вільнодемократівця" виконком повідомив, що працівниками КПТМ "Черкаситеплокомуненерго" в 2018 році проводились роботи з заміни вводу тепломережі до будинку. За твердженням мешканців, аварійна ситуація з витоком теплоносія виникла через два місяці після заміни вводу. Витік теплоносія відбувався на внутрішньобудинковій системі опалення технічному підпіллі в недоступному для візуального огляду місці. Враховуючи, що з 20 травня КП "Придніпровська СУБ" припинило свою господарську діяльність на сьогодні провести службове розслідування щодо діяльності/бездіяльності працівників КП на той час є неможливим.

"Для визначення шляхів усунення руйнувань необхідне проведення технічного обстеження будинку спеціалізованою організацією, яка має відповідну ліцензію. Розробити проектно-кошторисну документацію та обрахувати вартість ремонтних робіт можливо буде лише за висновками даного обстеження. Орієнтовна вартість технічного обстеження становить 48 тис. грн.", − зазначили у відповіді Тарасу Коломійцю.

Окрім цього в мерії зазначили, що департаментом ЖКК Черкаської міської ради пропозиції щодо фінансування даних робіт за рахунок міського бюджету було надано до проекту Програми соціально-економічного і культурного розвитку м. Черкаси на 2019 рік. Однак кошти на дані цілі не виділено. Разом з тим, враховуючи рішення виконавчого комітету Черкаської міської ради від 15 травня № 550 "Про призначення управителя багатоквартирних будинків", житловий будинок по вул. Новопречистенській, 25 знято з балансу КП "Придніпровська СУБ".

Враховуючи вищевикладене, на сьогодні для виділення 100% з міського бюджету коштів на виконання робіт із капітального ремонту вказаних будинків відсутні правові підстави.

Відтак Коломієць наполягав на протокольному дорученні департаменту ЖКК розібратися в ситуації й виділити кошти на технічне обслуговування будинку.

Натомість керівник ЧКТЕ Павло Карась заперечив: очолюване ним підприємство проводило ремонтні роботи за межами вказаного будинку. Мовляв за тріщину відповідати має КП "Придніпровська СУБ", яке вело діяльність у межах будинку.

Начальник управління вуличної інфраструктури Черкаської міськради Сергій Отрешко, наголосив, що мешканці будинку повинні вирішувати це питання самостійно. Рада нині не може виділяти кошти з міського бюджету на ремонті роботи в житловому фонді. Однак – лише в межах програми співфінансування житлового фонду. Тому нині мешканці мають самотужки оплатити техобстеження в своєму будинку. З його результатами звернутись до комунального департаменту. І очікувати на співфінансування в межах відповідної програми.

"В будинку 20 квартир, ви думаєте, ці люди зможуть самотужки оплатити 48 тисяч?", – заперечив Тарас Коломієць.

Мер Черкас Анатолій Бондаренко нагадав: також існує механізм визнання будинку аварійним рішенням комісії.

Зрештою, обранці доручили профільному департаменту вивчити питання аварійності будинку, створивши спеціальну комісію.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах перекриють рух бульваром.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version