НовиниЧеркащинаЧеркаський депутат пропонує обрати новий виконком

Черкаський депутат пропонує обрати новий виконком

-

- Advertisment -

Від кожної фракції – представники в складі виконкому Черкаської міськради. Опозиція до міського голови збирається ініціювати зміну виконавчого комітету, адже нині діючий – повністю вичерпав себе. З відповідною пропозицією обранці вже звернулись до міського голови Анатолія Бондаренка. Про це напередодні в студії "Вичерпно" розповів депутат Олександр Радуцький.

"Ми ведемо перемовини про те, що кожна фракція повинна мати представника – заступника міського голови й члена виконкому. Тільки тоді виконавчий комітет буде дійсно демократичним а його робота – ефективною. Це потрібно, якщо ми хочемо спокійно й результативно працювати до 2020 року", – зазначив Радуцький.

Нині ж, запевняє обранець, довкола рішень, які приймають виконкомівці, постійно виникають скандали. Однак, каже, виникає питання, чи погодяться на подібні зміни ті депутатські групи, які сьогодні мають більшість.

Цим і поцікавились кореспонденти vikka.ua у голів фракцій, нині представлених у міській раді. Щоправда, не всі готові були говорити про доцільність такої рокіровки. Та й перспективи обранці вбачають ц ній різні.

Так, очільник фракції "білосердешних" Роман Діскант заявив: повністю задоволений роботою нинішнього складу виконавчого комітету.

"Якщо зміниться склад, це не значить, що робота виконавчого комітету стане кращою", – сказав обранець.
 

Зазначимо, нині від "Батьківщини", крім міського голови Анатолія Бондаренка, у виконкомі перебуває і його заступник Ігор Волошин.

Голова депутатської фракції "Громадянська позиція" Руслан Зоря переконаний: подібні зміни з формуванням нового, професійного складу виконкому мають піти місту на користь.

"Можливо, ще три роки тому я б сказав, що виконавчий склад має формувати безпосередньо міський голова. Тому що саме йому працювати з цими людьми, отже, йому приймати рішення. Однак, зараз, за три роки головування Анатолія Бондаренка, я розумію: він не спроможний сформувати професійний робочий комітет. Вже другий склад виконкому фактично дискредитував себе. Ми бачимо їхню повну бездіяльність і неспроможність господарювати у нашому місті, – каже депутат.
 

Адже пересічним громадянам, звичайним черкасцям, нарікає Руслан Зоря, по великому рахунку, все одно, хто насправді відповідальний за безлад у місті. Містяни не ідентифікують відповідальності представників конкретної партії у виконкомі чи окремих депутатів у міськраді.

"У розумінні людей, завжди винні всі. А відповідно – і я, і наша депутатська група. Тому, якщо існує таке формулювання, що ми маємо нести відповідальність за дії виконкому, то справедливо і чесно буде, якщо ми дійсно будемо входити до його складу і братимемо участь в його роботі, – зазначив Зоря.
 

А от для голови фракції "Самопоміч" Олексія Романова пропозиція колеги по депутатському корпусу щодо оновлення виконавчого комітету стала несподіванкою. Однак свою думку з цього приводу висловлювати не поспішає, воліє спочатку обговорити питання безпосередньо з автором ідеї Олександром Радуцьким. В нині діючому виконкомі "Самопоміч" представлена однією особою. Йдеться про заступницю міського голови Людмилу Бордунос.

Лідер Партії вільних демократів Олександр Згіблов вважає таку ініціативу дуже слушною, а саме переформатування виконкому – нормою в обставинах, що склались.

"Як ви бачите, нині діючий виконавчий комітет з господарством нашого міста не справляється. Це і засніжені вулиці, і казна-що в транспортній сфері, і ще багато яких нелогічних і некорисних для міста рішень, – говорить "вільнодемократівець". – Якщо виконком – це арена для економічних експериментів політичних сил чи арена для навчання, то подібне експериментаторство тут не доречне. Адже господарство міста – це єдиний організм, над ним експериментів проводити не можна. Він може не витримати й зламатись"
 

Обранець наголошує: міська рада складається з кількох фракцій. І всі вони повинні пропорційно бути представленими і у виконавчому органі влади: спільно працювати і взаємодіяти, вирішувати питання за столом переговорів. Як приклад вдалої спільної роботи, ініційованої саме опозиційними політичними силами, депутат наводить прийняття бюджету міста.

"Свободівець" Андрій Куча, однопартійці якого нині складають переважну більшість у виконавчому комітеті в кількості п’яти представників, вважає його теперішню роботу ефективною. Однак не виключає можливості, що його політична сила підтримає не розпуск, а доукомплектування виконкому, якщо міський голова виступить з такою пропозицією.

"Нинішній виконком справно збирається. На відміну від попереднього складу, через який бюджет Черкас на 2018 рік ми не могли нормально прийняти. Це й же працює і приймає рішення, – каже Андрій Куча. Чи такі він рішення приймає, кожна політична сила може визначатись, тому що в кожного є своя програма, своє бачення, яким має бути місто".
 

Радикальна партія Олега Ляшка у міській раді представлена двома обранцями. Голова депутатської групи Станіслав Лукирич також вважає можливу зміну виконкомівської формули  корисною для життя й господарства Черкас.

"Адже нас обирали люди і кожна фракція, депутатська група чи окрема політична сила мають бути представлені у виконавчому комітеті. Чи це буде заступник, чи на громадських засадах представник, – це вже технічне питання, яке треба обговорювати окремо. Я бачу це так: наприклад, вісім представників від кожної фракції, секретар, міський голова і один представник громадськості", – розповів Лукирич.
 

Не проти таких змін у складі виконавчого комітету й однопартієць Олександра Радуцького, голова однієї з найчисельніших депутатських групи "БПП-Солідарність" Костянтин Чернецький. Принциповим при цьому вважає питання пропорційності, адже кількість обранців

"Така пропозиція має право на життя, адже у випадку такого формування складу, за рішення виконкому нестимуть відповідальність представники всіх фракцій. Адже, якщо зараз виконавчий комітет складають лише деякі фракції, то виходить, що вони одноосібно керують містом", – зазначає "порошенківець".
 

Як повідомляв сайт vikka.ua, виконком "урізав" зупинки приміському транспорту, черкащани – воюють.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські спортсмени вибороли нагороди всеукраїнського турніру з художньої гімнастики

З 12 до 14 квітня 700 учасників зі всієї країни боролися за першість на всеукраїнському турнірі з художньої гімнастики...

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу на доступніші за ціною пральні засоби, але боїшся непередбачуваного результату?...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x