НовиниЧеркащинаЧеркаський депутат нагадав меру про обіцянку з’їсти краватку

Черкаський депутат нагадав меру про обіцянку з’їсти краватку

-

- Advertisment -

Під час виборчих перегонів нинішній мер Черкас Анатолій Бондаренко обіцяв відремонтувати всі черкаські дороги "протягом року". Коли став мером – заявив, що з’їсть краватку, якщо не здійснить свою обіцянку. Депутат Черкаської міської ради Олександр Згіблов нагадав у Facebook, що минає вже третій рік, а краватку Бондаренко так і не покуштував.

У поясненні до петиції депутата міської ради Миколи Мирзи про "Ініціативу громади відправити мера у відставку" Бондаренко похвалився, що він "зробив за два роки більше доріг, ніж попередники за 10 років". І навів цифри: за 2016 рік – 200 тис. м. кв, а в 2017 році – 150 тис. м. кв відремонтовано доріг. Згіблов зазначає, що чиновникам зручно вимірювати дороги у метрах квадратних, але прості люди вимірюють відстань в кілометрах.

"Рахуємо. Ширина вулиці з двостороннім рухом – 7 метрів, магістралі – 16 метрів. Беремо середню ширину – 9 метрів. 200 000: 9 = 22,2 км, 150 000:9 = 16,6 км. Команда Одарича лише за 2012 рік відремонтувала – 25 км. А до цього у попередні роки при бюджеті, який в 20 разів менший, ніж зараз, вдалося розширити Гагаріна, відремонтувати Хрещатик, Подолінського, Замковий узвіз, 2-го Українського фронту, Громова. Згодом у 2014-2015 роках Одаричу при повній відсутності підтримки в депутатському корпусі відремонтували Козацьку, Вербовецького, Канівську, частину Свято-троїцької, частину Б. Вишневецького, Небесної Сотні. Тобто Бондаренко не зміг "догнати і перегнати" рекорд Одарича в 25 км на рік. Тому і кажу, що меру варто вже починати їсти краватку", – розповідає Згіблов.

На сесії міської ради депутат Тарас Коломієць звернувся із запитом надати перелік вулиць, де був проведений ремонт і терміни гарантій.

"Перелік надали. На 2 аркушах. За 2016 рік значиться 26 ділянок вулиць, з них 3 – як не "завершений об’єкт". За 2017 рік – 13 обєктів, з яких 3, як "незавершений об’єкт". Взяв у руки перелік. Найбільша протяжність відремонтованої вулиці – 546 метрів, найменша – 126 метрів", – аналізує Олександр Згіблов.

Далі депутат наводить перелік вулиць і їхню довжину.

"Разом виходить щось трохи більше 5 км. Одна ділянка в межах кварталу. Для свідків "покращення від Бондаренка" – це виливається в слова "щось робить", а для стратегії ремонтів і розвитку міста – це срамота! Зробити один квартал вулиці Амброса і розповідати, що ми ремонтуємо дороги! Відремонтувати 120 метрів Пастерівської і казати – зроблено. Аж смішно!Чому так зроблено? Уникали тендерів. До 1,5 млн грн можна проводити без тендеру. Тому кожна ділянка була подріблена на окремий об’єкт. Влада сама визначала підрядника за принципом: "тому дам, а цьому… теж дам, але після…" Це своєрідна корупція. У коло ремонтників входили тільки свої наближені фірми. Якість ремонтів ви вже самі можете бачити", – каже "вільнодемократівець.

Додає, що ремонт бульвару Шевченка (ще не завершений) уже обійшовся платникам податків м. Черкаси у 62 млн. грн. Один із останніх тендерів – ремонт 2 км бульв. Шевченка від Можайського до Університетської за 34 млн. грн!.

"По 17 млн за 1 км! Це золотий бульвар Шевченка! Після таких сум мер Бондаренко має їсти краватку… в камері СІЗО…" – підсумовує Згіблов.

Як повідомляв сайт vikka.ua, мер Черкас продовжує порушувати регламент.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські патрульні затримали водія, який зливав невідому речовину в лісову зону

Патрульні виявили та затримали автомобіль, водій якого зливав невідому речовину з неприємним різким запахом в лісову зону без дозволу....

Що задекларував народний депутат, обраний від Золотоноші

Народний депутат України Віталій Войцехівський, обраний від Золотоніського округа, задекларував заробітну плату і заощадження. Про це йдеться в його...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x