НовиниЧеркаський боєць півроку чекав на "учасника бойових дій"

Черкаський боєць півроку чекав на "учасника бойових дій"

-

- Advertisment -

Зараз демобілізовані отримують статус учасника бойових дій за 2-3 тижні. Хоча нещодавно військовим доводилось очікувати на посвідчення по кілька місяців. Про це заявив у коментарі vikka.ua голова обласної Спілки воїнів АТО, Шполянський районний військовий комісар Олександр Тихонов.

"Всі вони хочуть спершу оформити статус учасника бойових дій. Ще в березні, квітні, травні це було дуже проблематично. Коли ухвалили рішення, що цим буде займатись не Київ, а обласні військкомати, стало простіше", – сказав Олександр Тихонов і додав, що сам він чекав на своє посвідчення з березня по липень.

Нагадаємо, що 7 травня 2015 року Міністерство оборони України з метою скорочення термінів розгляду питання про надання статусу учасника бойових дій видало наказ № 200, що спростив порядок видавання посвідчення учасника бойових дій для військовослужбовців, які брали участь в АТО.

Раніше, 20 серпня 2014 року Кабінет міністрів ухвалив постанову №413, якою затвердив Порядок надання статусу учасника бойових дій, учасникам АТО. Крім офіційного визнання, статус учасника бойових дій дає право на ряд соціальних і матеріальних пільг, зокрема: знижку на комунальні платежі, безкоштовне медичне обслуговування, в тому числі ліки, обстеження та лікування, проїзд у транспорті, санаторно-курортне забезпечення. Однак на практиці отримання такого статусу виявилося проблематичним.

Детальніше про адаптацію черкащан до мирного життя після участі в антитерористичній операції читайте у статті "Бійці з зони АТО: між двома війнами".

 
0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Смілі та Умані прощатимуться із загиблими бійцями 

Смілянська та Уманська громади проведуть в останню путь військових. На фронті загинули Олексій Зелененко та Олександр Думенко. Про це...

У Чигирині представили художню виставку «Христос Воскрес! Воскресне Україна!»

Напередодні Великодня в музеї Богдана Хмельницького у м. Чигирин розпочала роботу тимчасова виставка «Христос Воскрес! Воскресне Україна!». Про це...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x