НовиниЧеркащинаЧеркаський "беркутівець", причетний до розстрілів на Майдані, став громадянином...

Черкаський "беркутівець", причетний до розстрілів на Майдані, став громадянином Росії (ФОТО)

-

- Advertisment -

П’ятнадцять бійців спецпідрозділу "Беркут", які входили до так званої "Чорної роти" і були причетні до розстрілів протестувальників на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року, отримали російське громадянство. Такі дані отримало з Генпрокуратури видання Тиждень.ua.

Як стало відомо сайту vikka.ua із власних джерел у правоохоронних органах, один із "беркутівців", що стали громадянами РФ, – 31-річний уродженець Черкащини Роман Панченко. Роман Вікторович Панченко народився 17 грудня 1986 року в селі Селище Корсунь-Шевченківського району.

Згідно з інформацією Генеральної прокуратури Російської Федерації, Панченко отримав громадянство РФ 20 січня 2015 року. Наразі він прописаний у Тамбовській області.

На сайті Національної поліції України Роман Панченко числиться у списку осіб, які переховуються від органів влади. Він перебуває в розшуку з 2 березня 2015 року. Судом винесено ухвалу про дозвіл на його затримання.

Колишнього "беркутівця" звинувачують за ч.2 п. 5 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб), ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень, які спричинили тяжкі наслідки), ч. 1 ст. 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій), ч. 2 п. 12 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

За вчинені злочини йому загрожує довічне тюремне ув’язнення.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині розшукують 13-річну дівчинку.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У селі на Черкащині згоріла хата. Причина – порушення правил безпеки

15 червня до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що у селі Малий Ржавець Степанецької територіальної громади виникла пожежа...

Директори черкаських шкіл зняли кліп для випускників

Директори черкаських закладів загальної середньої освіти привітали випускників зі святом та записали відеосюрприз. Про це пишуть на сторінці Департаменту...

Цікаве:

Як знайти роботу в Черкасах без досвіду: покроковий гайд

Пошук першої роботи може бути викликом, особливо якщо ви...

Черкаські мистецькі школи оголошують набір учнів: як туди потрапити?

Мистецькі школи Черкас запрошують на навчання дітей віком від...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x