НовиниЧеркаський аеропорт можуть передати під опіку Мінінфраструктури (ВІДЕО)

Черкаський аеропорт можуть передати під опіку Мінінфраструктури (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

До 1990-их років черкаський аеропорт працював на повну силу: близько тисячі працівників у штаті, 64 льотні екіпажі, 80 рейсів на день та 150 осіб льотного персоналу. Однак сьогодні аеропорт приймає лише чартерні рейси та має значну заборгованість, інформує "Громадське ТБ: Черкаси".

Черкаський аеропорт можуть передати у власність Міністерства інфраструктури України. Також летовище у цьому році чекає обіцяного фінансування на 100 мільйонів гривень. Директор КП "Аеропорт Черкаси" Олена Качуріна розповідає, що ці кошти необхідні передусім на відновлення аеродромного комплексу:

– Встановлення світлосигнальної системи, ремонт злітно-посадкової смуги – це основне, що потрібно зробити, щоб ми могли приймати літаки класу "боїнг" та "аеробус", – говорить директорка. – Проект фінансування є, але його розробляли у минулому році, тому він потребує актуалізації, адже вартість всього обладнання – в іноземній валюті, а курс постійно змінюється.

Нині аеропорт у Черкасах приймає чартерні рейси, тут функціонує аеротаксі. Також на території летовища влаштовують фестивалі малої авіації.

Нагадаємо, у лютому Кабінет міністрів України затвердив Державну цільову програму розвитку аеропортів на період до 2023 року, до якої увійшли 17 аеропортів України. Отже, у 2016 році Черкаський аеропорт може розраховувати на 90 млн. грн. із державного бюджету, 10 мільйонів – від Міністерства інфраструктури, а також 500 тис. грн. – від обласної влади. Однак точного періоду, коли мають надійти перші кошти для реконструкції, поки немає.

Начальник управління транспорту, дорожнього господарства та оборонно-промислового комплексу Черкаської ОДА Юрій Панченко пояснює, що аеропорт більше не буде власністю обласної ради:

– Відповідно до постанови 126, ми маємо передати весь аеродром та аеродромні об’єкти до сфери управління Міністерства інфраструктури. Щоправда, мені незрозумілий механізм цієї передачі, адже він ніде не прописаний, – говорить Юрій Панченко. – До нас готові зайти такі авіаперевізники, як "МАУ", "Turkish Airlines" та деякі лоукостові компанії. Але поки ще конкретики немає.

Як повідомляв сайт vikka.ua, уряд на відновлення черкаського аеропорту спрямує понад 100 млн гривень.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Рівень води у Черкаському районі почав зменшуватись – ДСНС

Підтоплення у селах Хрещатик та Єлизаветівка зберігається, однак рівень води почав знижуватися. Рятувальники та волонтери продовжують допомагати місцевим жителям....

Олександр Воскобойнік вручив вихованцям дитячої команди «Черкаських Мавп» черговий комплект форми

Директор підприємства МХП- Урожай Олександр Воскобойнік вручив вихованцям дитячої команди «Черкаських Мавп» черговий комплект форми. Таку допомогу Олександр Воскобойгік називає...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x