НовиниЧеркащинаЧеркаські ящірки відзначають міжнародне свято (ФОТО)

Черкаські ящірки відзначають міжнародне свято (ФОТО)

-

- Advertisment -

Щорічно 14 серпня любителі дикої природи святкують Всесвітній день ящірки. Джерело виникнення цієї дати точно невідоме. Відомо лише, що це свято було засноване групою ентузіастів вчених, любителів-герпетологів, з метою зміни негативної суспільної думки про цих тварин. Таку інформацію оприлюднили на Facebook-сторінці Черкаського зоопарку, у якому ящірки представлені щонайменше 13 видами.

Живуть в Черкасах варани, гекони, хамелеони, ядозуби, ігуани та агами. Є два види крокодилів.

Працівники зоопарку вітають усіх любителів відповідної екзотики з цією незвичайною датою. А також запрошують усіх бажаючих на екскурсію до тераріуму.

Довідково: на сьогодні вченим відомо біля 6263 видів ящірок. Вони мають найрізноманітніші, найдивовижніші форми, розміри і забарвлення шкіри. Більшість із них веде наземний спосіб життя, деякі живуть в ґрунті, піску, на деревах, скелях, морські ігуани живуть біля лінії прибою. Більшість із них знаходяться під загрозою зникнення. Деградація середовища існування внаслідок людської діяльності та переслідування людиною становлять основні загрози зникнення цих тварин. Ящірки відіграють важливу роль в різноманітних екосистемах і є індикаторами стану навколишнього середовища.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкаському зоопарку проводять "Кавуновий тиждень".

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаський синоптик спрогнозував погоду на Великдень

Погода травня у місті Черкаси та області вже найближчими днями зміниться: стане більш прохолодною. Про це пише директор Черкаського...

Автівки, мільйонні статки, гроші за кордоном, подарунки: декларації черкаських депутатів від фракції «За Майбутнє»

Елітні автівки, подарунки від батьків, будинки, гаражі і причепи, гроші за кордоном, мільйонні доходи й заощадження задекларували за 2023...

Цікаве:

- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x