додому Новини Черкаські волонтери збирають кошти на безпілотники для "Донбасу"

Черкаські волонтери збирають кошти на безпілотники для "Донбасу"

0

Волонтери збирають кошти на безпілотні літальні апарати для батальйону спеціального призначення "Донбас", повідомляє видання "ГромЧе". Саме ця техніка надзвичайно необхідна бійцям в умовах війни для розвідки та корегування вогню.

Надскладна задача в нинішніх умовах стоїть перед військовими, що наразі боронять східні рубежі країни. Відсутність найелементарніших технічних засобів лише погіршує нашу обороноздатність, в той час, як ворог озброюється найновітнішою технікою.

– За одну тільки ніч на одній з позицій я нарахував щонайменше тридцять прольотів ворожих безпілотників. Московія забезпечує орків пташками, а в наших підрозділах літачків катастрофічно не вистачає. Вони необхідні для розвідки, корегування вогню, глибинного пошуку об’єктів, – зазначає В’ячеслав Скічко, координатор волонтерської ініціативи "Наш батальйон".

Батальйон "Донбас" має відмінних фахівців у керуванні безпілотними літальними апаратами, проте, на жаль, не має самих безпілотників.

– Боєць з позивним "Майстер" з батальону "Донбас" на передовій займається саме такими завданнями. Він справжній майстер своєї справи, знаю його особисто, тому так і кажу. На жаль, своїх крил підрозділ не має. Єдиний орендований безпілотник нещодавно підбили і нині апарат знаходиться на ремонті. "Донбас" і його сусіди фактично залишились без очей, – говорить В’ячеслав Скічко. – Вартість такого апарату сім з половиною тисяч доларів. Для бійців така сума не підйомна, тому вони просто змушені вкотре звертатись по допомогу до нас із вами.

Окрім безпілотного літального апарату військовики мають й інші нагальні потреби – будівельні мішки, бажано зелені, будівельна тачка, цвяхи, скоби.

Принести матеріальну та фінансову допомогу можна за адресою: вул. Небесної Сотні, 3, центральний рацс (підвал з правого боку).

Перерахувати на картку Приватбанк:

гривні – 5168 7420 1508 8317

долари – 5168 7420 2135 4190

євро – 5168 7420 2135 4208

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах презентують виставку про бійців АТО.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version