НовиниЧеркасиЧеркаські волонтери отримали 4 нові швейні машинки

Черкаські волонтери отримали 4 нові швейні машинки

-

- Advertisment -

Волонтери благодійного фонду «Волонтери Дніпровського» отримали 4 нові швейні машинки від Проекту «КримSOS». Тепер черкаські волонтери зможуть шити ще більше речей для переселенців, які живуть у Черкасах і приходять по допомогу. Про це розповідається на сайті Черкаської міської ради.

2014 року десятки активних і небайдужих жителів мікрорайону «Дніпровський» об’єдналися для допомоги воїнам АТОвцям. Плели для них маскувальні сітки, «кікмори», теплі шкарпетки, кроїли та шили ковдри, подушки, нижню білизну, сумочки під аптечки, балаклави, футболки. У 2020 році вони виграли проект громадського бюджету Черкас на створення соціальної майстерні.

З початком повномасштабної війни до Черкас приїхали десятки тисяч внутрішньо переміщених осіб. Тому волонтери «Дніпровського» почали допомагати не тільки захисникам і літнім черкасцям, а й переселенцям.

«До нас звертаються з різних куточків Черкас, їдуть через усе місто. Буває, приходять по 20 осіб за день, просять допомогти одягом, постільною білизною, дати подушки, ковдри», – розповідає директорка БО «БФ «Волонтери Дніпровського» Любов Здоровенко. – Дякуємо за підтримку всім людям, які нам допомагають: приносять відходи тканини чи дають кошти, за які ми купуємо синтепон, аби наповнити подушки, інші необхідні для пошиву матеріали».

Нині потужностей тих машинок, на яких працювали жінки-швачки, не вистачало. Тому волонтери звернулися за допомогою до проекту «КримSOS» і отримали грант на 50 тисяч гривень. Завдяки цим коштам закупили 2 промислових і 2 побутових швейних машинки.

«Ми маємо електричний розкрійний ніж та кілька машинок, в тому числі для підворотних швів і оверлоку, а тепер зможемо шити більше речей для переселенців, причому різної товщини і складності покрою (ковдри, подушки, постільну білизну),  – пояснює 70-річна швачка-волонтерка Катерина Чорногал.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Золотоноші затримали наркоторговців, які розкладали “закладки”

У місті Золотоноша двоє мешканців Канева розкладали "закладки" з наркотиками. Про це повідомили в пресслужбі поліції Черкаської області. Підозрюваних, чоловіка...

Черкащан попереджають про небезпечні метеорологічні явища

Сьогодні вдень, 29 березня, у Черкаські області та місті Черкаси метеорологи попереджають місцевих мешканців про грози. Про це повідомляє...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x