НовиниЧеркащинаЧеркаські водоканалівці попереджують міського голову про страйк (ФОТО, ДОКУМЕНТ)

Черкаські водоканалівці попереджують міського голову про страйк (ФОТО, ДОКУМЕНТ)

-

- Advertisment -

Не втручатися у господарську діяльність комунального підприємства та не звільняти його керівника й співробітників. З такою вимогою виступили профспілки й трудовий колектив Черкаського водоканалу, передає кореспондент vikka.ua.

Комунальники обурені останніми подіями на підприємстві і переконують: нині спостерігають із боку міського голови Анатолія Бондаренка активні спроби рейдерського захоплення водоканалу. Тому й зібрали прес-конференцію, аби офіційно заявити про свою позицію.

"За розпорядженням міського голови місяць тому проводилась перевірка КП "Черкасиводоканал". Результати нічого не виявили, хоча терміни вже пройшли і тут почалося найдивніше. Коли керівник підприємства Сергій Овчаренко з 1 листопада потрапив до лікарні, було призначено в.о., професіонала з багаторічним досвідом, директора з економіки Світлану Володимирівну Лісковець. Практично миттєво розпорядженням мера її відсторонили від посади і призначили вихідця з "Азоту", депутата від ВО "Черкащани" Григорія Михайловича Кузьменка, –  цитує колективне звернення працівників підприємства голова профспілкового комітету Юрій Дерновий. – Єдина і остання послуга в місті, яка нині подається практично без збоїв – це водопостачання та водовідведення. Однак, мабуть, когось такий стан речей не влаштовує".

Відтак в колективі зробили висновки, що мера не влаштовують професійні люди в управлінні, тому зараз – час нагадати йому, як у Черкасах відбувається страйк комунальників. Щоб цього не сталося – Бондаренко має усунути неправомірне втручання в господарську діяльність підприємства, утриматися від рішення про звільнення керівництва КП та не ставити під загрозу водопостачання обласного центру.

Водоканалівці звертаються до: депутатів Черкаської міської ради із проханням втрутитися в ситуацію; правоохоронців – попередити план рейдерського захоплення підприємства. В іншому випадку колектив вимушений буде оголосити безстрокову акцію протесту проти дій міського голови.

Термін вимоги – до 10-ї ранку понеділка 12 листопада.  

Депутат Черкаської міської ради Олександр Радуцький заявляє про наміри мера Бондаренка приватизувати "Водоканал". Мовляв, неодноразово чув від міського керманича про таке бажання. А перевірка підприємства, яка замість обіцяного місячного терміну, триває й понині, – не що інше, як шлях до призначення на керівну посаду одного з найуспішніших підприємств області та країни "свою" людину. Більш того, обранець підозрює, що в майбутньому міський голова планує об’єднати два підприємства: "Черкасиводоканал" і "Теплокомуненерго" (останнім віднедавна керує також "ЧЕРКАЩАНин" Павло Карась).

"Однак я впевнений, що депутати міської ради підтримають вимоги водоканалівців. Більше того, ми підтримаємо вас у страйкуванні, якщо ті вимоги не будуть виконаними, – звернувся Радуцький до працівників підприємства. – на 100% ви можете розраховувати на нашу допомогу".

Тим часом, міський голова Анатолій Бондаренко намагається спростувати інформацію про звільнення директора КП "Черкасиводоканал" і приватизації підприємства. Мовляв, триває звичайна перевірка фінансово-господарської діяльності перед початком нового бюджетного року.

"Ми хочемо об'єктивно перевірити, наскільки ефективно використовуються бюджетні кошти, з'ясувати, чи не було фінансових порушень", – коментує він.

Тим часом працівники підприємства налаштовані рішуче: мають намір боротись за водоканал і за нинішнього керманича навіть найрадикальнішими методами. Переконують: керівництвом Овчаренка і умовами, які створені за нього, задоволені, а от приватизації, об’єднання з кимось чи рейдерського захоплення КП не допустять. 

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські депутати вже традиційно вимагають у Бондаренка скликати сесію.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x