НовиниЧеркащинаЧеркаські владці "пригріли" кошти, призначені медикам

Черкаські владці "пригріли" кошти, призначені медикам

-

- Advertisment -

У соцмережі розгорілось обговорення щодо виплат черкаським медикам, які працюють з хворими на коронавірус.

З’ясувалось, що доплати були зроблені виключно з державної субвенції. За словами обранця Олександра Згіблова, кошти для медиків виділили й місцеві депутати. Але притримують їх, ймовірно, на власні "хотєлки".

Так, із державного бюджету надійшло 6,8 мільйонів гривень на інсулін для місцевих діабетиків і 2,5 мільйони на доплату медичним працівникам у розмірі 300%. Ще три мільйони було виділено під час сесії Черкаської міськради в квітні на стимул медиків, які працюють "на передовій" коронавірусу.

Як вдалось дізнатись Олександру Радуцькому у віртуальній бесіді з бухгалтеркою Департаменту охорони здоров'я Любовв'ю Проценко, лише 156 тисяч гривень з цих трьох мільйонів пішли на загальноміську програму стимулювання. Решта знаходиться на рахунках медичних закладів, але чомусь не фінансується.  

У коментарях бухгалтер Департаменту охорони здоров'я Любов Проценко надала звіт за березень та квітень. Буцім, за рахунок міського бюджету медики отримали одноразову премію та муніципальну надбавку 25%. 

 

 

Нагадав обранець і про майже 7 мільйонів гривень, виділених на ліки для інсулінозалежних були виділені і з місцевого бюджету. Адже побоюється, що з часом вони будуть перерозподілені владцями, адже іна інсулін була виділена також державна субвеція. 

 

 

Зазначимо, після звільненя з посади очільника Департаменту охорони здоров'я міський голова Черкас Анатолій Бондаренко пообіця узяти під особистий контроль ситуацію з забезпеченням і фінансуванням медичної сфери міста.

Як раніше повідомляв сайт vikka.ua, відкриття дитсадків у Черкасах відбуватиметься у декілька етапів.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащину з робочим візитом відвідав міністр МВС

Вчора у Черкаській області з робочим візитом побував міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко. Про це повідомляє начальник Черкаської...

У Черкасах прокуратура «виселила» з ЦДЮТ ломбард

Прокуратура Черкаської області домоглася через суд розірвання договору оренду ЦДЮТ з комерційною фірмовою. Про це повідомляється в пресслужбі обласної...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x