НовиниЧеркащинаЧеркаські театрали нарікають на незаконне будівництво біля драмтеатру

Черкаські театрали нарікають на незаконне будівництво біля драмтеатру

-

- Advertisment -

Про незаконне зведення рекламних конструкцій на клумбах біля драматичного театру повідомляє його очільник Петро Ластівка у своєму відкритому зверненні до керівництва області й міста. У ньому просить запобігти рейдерському захопленню території Театральної площі, яка, мовляв є власністю Черкаської обласної ради і надана в управління Черкаському театру ім.Т.Шевченка.

"На клумбах біля театру зі сторони вул. О. Дашковича без дозволу Черкаської обласної ради, без узгодження з адміністрацією театру відбувається брутальне, незаконне захоплення державного майна – земельних ділянок під якусь забудову. Залито бетонний фундамент у двох місцях, розрито клумби для проведення електрокомунікацій. І нікого не хвилює,що для облаштування Театральної площі є проект,який пройшов усі погоджувальні процедури і очікує на громадські обговорення, – пише Петро Петрович. – Поліція вже місяць не може відреагувати на мої заяви та заяви моіх заступників. Громадо,потрібен ваш потужний вплив, бо висотку на місці театрального скверу та фонтану маємо,шматок території під аварійним виходом з театру глядачів в оренді підприємця маємо, квітниковий павільйон зі сторони вул. В.Симоненка маємо, підпал театру маємо, що ще черкасці дозволять зробити з Театральним майданом та театром?"

Фото  Романа Бурлакова

Директор театру стверджує вже місяць поліція не реагує на його заяви. Зазначимо, вперше про початок незрозумілих будівельних робіт Петро Ластівка повідомив ще в середині березня. Тоді, за його словами, невідомі забетонували ділянку клумби під театром. Й аби убезпечити перехожих, пан Ластівка зрізав встановлені болти. Однак за кілька днів підрядник встановив нові.

У черкаській мерії переконують: розміщення світлових рекламних конструкцій цілком законне.

"Було рішення виконавчого комітету, є відповідні погодження всіх служб. Земельна ділянка не належить театру, обласній раді, це землі Черкаської міської ради, тому ніяких додаткових погоджень законодавством не передбачено з сумісними власниками земельних ділянок", – розповів у коментарі vikka.ua начальник відділу реклами та дизайну міського середовища ЧМР Андрій Поліщук.

За його словами, виконком погодив встановлення на зазначеній ділянці сітілайтів ФОП Мовчан.

Напередодні видання "18000", посилаючись на речника ГУНП в Черкаській області, повідомило: після відповідної заяви у правоохоронні органи було відкрите кримінальне провадження за статтею 197-1 (Самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво).

Як раніше повідомляв сайт vikka.ua, у селі на Черкащині неповнолітній вкрав молоковоз.

 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Синоптики попереджають про туман на Черкащині

Завтра, 25 квітня, на території Черкас та Черкаської області синоптики попереджають про туман. Про це повідомляє на своїй фейсбук-сторінці...

В автокатастрофі на Уманщині загинула людина

В Уманському районі внаслідок ДТП одна людина загинула, ще одну травмовано. Повідомляє Управління ДСНС у Черкаській області. 24 квітня на...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x