додому Новини Черкащина Черкаські студентки отруїлися мухоморами в Німеччині

Черкаські студентки отруїлися мухоморами в Німеччині

0

Дві студентки одного з черкаських вишів поїхали на практику до Німеччини та отруїлися там мухоморами. Дівчат було госпіталізовано до реанімації.

Подія сталася на острові Рюген, де вони працювали в місцевому ресторані. Про це пише "Прочерк".

Так, одна з дівчат Тетяна Зеленецька розповідає, що вона з подругою поїхала до Німетчини на практику. Поїздку організовувала фірма, яка співпрацює з їхнім університетом і зараз також набирає студентів на практику. Прибувши на місце, дівчата познайомилися із китайцем, який також там працював і готував їжу.

"Обідали ми втрьох з цим новим колегою. Як правило він готував їжу, бо ми займалися іншими справами. В останній робочий тиждень він приготував рис з грибами. Гриби в ресторані готувалися не вперше і ми навіть подумати не могли, що це якісь особливі гриби", – розповідає Тетяна.

Однак вже через короткий час дівчатам стало зле. Їх колега-китаєць також почав блювати. Дорогою додому Тетяна втратила свідомість і прокинулася вже в реанімації. Певний час її особу не могли встановити, оскільки вона не мала при собі документів. Її ж подругу Катерину та горе-кухаря також було госпіталізовано.

Як з’ясувалося згодом, китаєць приготував рис із пантерними мухоморами. Після тижневого лікування у німецькому медзакладі дівчат виписали і вони повернулися до Черкас.

"Каті в лікарні видали лікарняний листок, а мені навіть не встигли. Керівники ресторану чомусь поспішали нас забрати з лікарні, навіть розсердили цим лікарів. Катін лікарняний листок згодом забрали роботодавці, як і страховку. Мою страховку теж взяли, щоб, мовляв, "займатися питанням компенсації витрат". Лікарняний лист я вже отримала електронною поштою в Україні", – повідомила Тетяна.

Саме цей лікарняний лист є доказом факту отруєння та заходів, які вживали німецькі лікарі. Окрім цього Тетяна отримала ще один лист про оплату лікування у розмірі 2000 євро. Страховку ж відібрали керівники ресторану та на зв’язок з потерпілими не виходять.

Про цю ситуацію дівчата розповіли декану факультету, на якому навчаються. Однак вона відмовила у допомозі та повірила фірмі-партнеру, яка зробила винними саме студенток.

Зараз Тетяна та Катерина продовжують лікування у Черкасах. Обидві мають запалення внутрішніх органів. Дівчата написали заяви на відрахування. Також звернулися до поліції та хочуть добитися справедливості.

Як повідомляв сайт vikka.ua, вихованці черкаського дитсадка потрапили до лікарні з кишковою інфекцією.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version