НовиниСпортЧеркаські стрілки потребують кращих умов для тренувань

Черкаські стрілки потребують кращих умов для тренувань

-

- Advertisment -

У Черкасах активно розвивається такий вид спорту як кульова стрільба. Результати спортсменів відомі всій країні. Зокрема Сергій Куліш став призером Олімпійських ігор в Ріо, нещодавно встановив рекорд світу та Європи, традиційно перемагає на чемпіонатах та Кубках України, Дарія Шаріпова – учасниця Олімпійських ігор, призерка безлічі чемпіонатів. За регіональним рейтингом кульова стрільба перебуває на другому місці за кількістю набраних балів на змаганнях. При тому умови для тренування спортсменів неналежні. Про це повідомляє прес-служба відділення НОК у Черкаській області.

"Тренер Віктор Нагній не лише вміло тренує своїх вихованців, але й робить усе можливе, аби всі вони залишалися в Черкасах, хоча пропозиції для черкаських стрілків надходять звідусіль, – зазначає голова відділення Національного олімпійського комітету України в Черкаській області Андрій Більда. – Досвідчені спортсмени виступають за наше місто, приносять медалі та славу Черкасам. Ми ж маємо створити для них такі умови, аби вони хотіли й надалі залишатися тут".

Днями Андрій Більда разом із депутатом міської ради Олександром Згібловим відвідали тир, у якому готують призерів Олімпійських ігор, переможців європейських та світових змагань. Там вони зустрілися із Заслуженим тренером України, майстром спорту зі стрільби кульової, тренером срібного Олімпійського призера Віктором Нагнієм та його титулованим вихованцем Сергієм Кулішем.

Тир, розташований у підвалі загальноосвітньої школи №26, перебуває на балансі Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи № 2. До існуючих санітарних та побутових проблем, які існують у приміщенні, останніми роками додався ще й низький температурний режим. Заклад заощаджує на опаленні, тож на вихідні та канікули тепло прикручують. Проте спортсменам займатись у таких умовах неможливо. Температура в приміщенні у 14-16 градусів не сприяє поліпшенню результатів.

Допомогти у вирішенні цього питання пообіцяв Олександр Згіблов, який, до речі, нещодавно власним коштом замінив освітлювальні прилади у приміщенні тиру на сучасні світлодіодні.

"Загалом, міській владі варто було б замислитись над будівництвом нового тиру. Розширення бази дало б можливість проводити повноцінні всеукраїнські та міжнародні змагання з цього виду спорту, що б свою чергу, дало можливості залучати інвестиції в місто шляхом спортивного туризму, а також сприяло розвитку та поляризації кульової стрільби", – відзначає Андрій Більда.

За словами Віктора Нагнія, найкращим місцем для цього стало б приміщення колишньої тютюнової фабрики.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащанин став рекордсменом світу та Європи зі стрільби.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Рівень води у Черкаському районі почав зменшуватись – ДСНС

Підтоплення у селах Хрещатик та Єлизаветівка зберігається, однак рівень води почав знижуватися. Рятувальники та волонтери продовжують допомагати місцевим жителям....

Олександр Воскобойнік вручив вихованцям дитячої команди «Черкаських Мавп» черговий комплект форми

Директор підприємства МХП- Урожай Олександр Воскобойнік вручив вихованцям дитячої команди «Черкаських Мавп» черговий комплект форми. Таку допомогу Олександр Воскобойгік називає...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x