додому Новини Черкащина Черкаські синоптики розповіли, якою буде погода на Різдво

Черкаські синоптики розповіли, якою буде погода на Різдво

0
freeradio.com.ua

З кінця грудня атлантичне тепло тримає свої позиції над європейським континентом. Температурний фон переважно «плюсовий». Атмосферні фронти поки що далеко на південному заході, тому суттєвих опадів не передбачається. Лише місцями можливі тумани.

Про це журналістам сайту vikka.ua повідомила пресслужба Черкаського обласного гідрометцентру.

Завтра, 5 січня, буд хмарно з проясненнями, без істотних опадів. Місцями по області прогнозують туман із південно-східний вітром до 5-10 м/с. Температура по області вдень буде 0-5º тепла, наступної ночі від 2º морозу до 3º тепла, у Черкасах вдень 2-4º тепла, вночі 0-2º морозу. Атмосферний тиск підвищений, наступної доби слабко падатиме. Відносна вологість повітря залишиться високою.

Станом на 6 січня Черкащина залишатиметься в теплій передній частині Середземноморського циклону, який рухається на Балкани. Це означає, що тепла та без істотних опадів погода збережеться і на Черкащині.

У ніч із 6 на 7 січня буде хмарно з проясненнями, без істотних опадів. Вітер східний, 5-10 м/с. Температура впродовж доби буде від 1º морозу до 4º тепла. Атмосферний тиск буде в межах норми, продовжить повільно падати. Відносна вологість повітря залишиться високою.

Вже 7 січня циклон з Балкан наблизиться до Черкащини і зумовить значні дощі та новий «сплеск тепла». Температура підвищиться до 4-6º тепла, щоправда на фоні рвучкого вітру. Буде хмарно, дощ з переходом в мокрий сніг, місцями значні дощі.

Протягом доби та у ніч на 8 січня чекаємо рвучкого південно-західного вітру 7-12 м/с., місцями пориви 15-18 м/с. Температура вдень та найближчої ночі 3-8º тепла. Атмосферний тиск низький, продовжить активно падати. Відносна вологість повітря залишиться високою.

Тепла як для цього часу погода дозволяє нам економити на опаленні приміщень. При наявності вологи окремі ділянки доріг і тротуарів можуть бути слизькими, будьте уважні та обережні.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкаському зоопарку – поповнення в родині ігрунок.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version