додому Новини Черкащина Черкаські синоптики розповіли, коли в регіон прийде літо

Черкаські синоптики розповіли, коли в регіон прийде літо

0
lenta.ua

Початок червня підтримав холодну та дощову тенденцію свого попередника. Температурний фон поки що на 4-6º нижче норми та повертає в кінець квітня. Такі низькі температури як вночі, так і вдень не притаманні літньому сезону у нашій кліматичній зоні.

Про це повідомляє начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

За прогнозами синоптиків, Скандинавський антициклон не дозволив південному циклону в повному обсязі проявити себе у нашому регіоні. По області спостерігаються переважно невеликі дощі. При цьому Черкащина знаходиться під впливом повітряних мас, які надходять із півночі. Тому, сьогодні, 3 червня, та до кінця поточного тижня суттєвих опадів не очікується. Атмосферний тиск буде зростати, хмарність зменшиться, денна температура підвищиться на 2-4º і становитиме +17..+22º. Нічна температура істотних змін не зазнає, все також близько +10º. Рвучкий вітер поступово стихатиме.

Антициклон спробує «приборкати» атмосферу і погода у перший вікенд червня залишиться досить комфортною. Температура вночі становитиме +9..+14º, вдень буде не вище +17..+22º. Лише вдень у неділю місцями пройде невеликий короткочасний дощ, гроза.

На новому робочому тижні знову зросте активність південного циклону, який почне постачати дощі в наш регіон.

Щодо справжнього літнього тепла, якого так всі чекають, за попередніми розрахунками, відчутно потеплішає лише 13-15 червня. Температура повітря підвищиться до +23..+25º. Однак, чергування хвиль тепла та холоду на фоні періодичних дощів різної інтенсивності може спостерігатися до кінця червня.

Початок літа цього року не стабільний. Річ у тому, що саме у червні, з прогрівом континенту, зростають контрасти системи «суша-море», активізуються циклони. З циклонами пов’язані перепади температури та атмосферного тиску, посилені вітри, дощі, грози.

Як повідомляв сайт vikka.ua, хвиля холоду та дощів продовжить панувати на Черкащині.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version