НовиниЧеркащинаЧеркаські синоптики розповіли, коли в регіон прийде літо

Черкаські синоптики розповіли, коли в регіон прийде літо

-

- Advertisment -

Початок червня підтримав холодну та дощову тенденцію свого попередника. Температурний фон поки що на 4-6º нижче норми та повертає в кінець квітня. Такі низькі температури як вночі, так і вдень не притаманні літньому сезону у нашій кліматичній зоні.

Про це повідомляє начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

За прогнозами синоптиків, Скандинавський антициклон не дозволив південному циклону в повному обсязі проявити себе у нашому регіоні. По області спостерігаються переважно невеликі дощі. При цьому Черкащина знаходиться під впливом повітряних мас, які надходять із півночі. Тому, сьогодні, 3 червня, та до кінця поточного тижня суттєвих опадів не очікується. Атмосферний тиск буде зростати, хмарність зменшиться, денна температура підвищиться на 2-4º і становитиме +17..+22º. Нічна температура істотних змін не зазнає, все також близько +10º. Рвучкий вітер поступово стихатиме.

Антициклон спробує «приборкати» атмосферу і погода у перший вікенд червня залишиться досить комфортною. Температура вночі становитиме +9..+14º, вдень буде не вище +17..+22º. Лише вдень у неділю місцями пройде невеликий короткочасний дощ, гроза.

На новому робочому тижні знову зросте активність південного циклону, який почне постачати дощі в наш регіон.

Щодо справжнього літнього тепла, якого так всі чекають, за попередніми розрахунками, відчутно потеплішає лише 13-15 червня. Температура повітря підвищиться до +23..+25º. Однак, чергування хвиль тепла та холоду на фоні періодичних дощів різної інтенсивності може спостерігатися до кінця червня.

Початок літа цього року не стабільний. Річ у тому, що саме у червні, з прогрівом континенту, зростають контрасти системи «суша-море», активізуються циклони. З циклонами пов’язані перепади температури та атмосферного тиску, посилені вітри, дощі, грози.

Як повідомляв сайт vikka.ua, хвиля холоду та дощів продовжить панувати на Черкащині.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащину з робочим візитом відвідав міністр МВС

Вчора у Черкаській області з робочим візитом побував міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко. Про це повідомляє начальник Черкаської...

У Черкасах прокуратура «виселила» з ЦДЮТ ломбард

Прокуратура Черкаської області домоглася через суд розірвання договору оренду ЦДЮТ з комерційною фірмовою. Про це повідомляється в пресслужбі обласної...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x