додому Новини Черкаські силовики приховують свої прибутки (документ)

Черкаські силовики приховують свої прибутки (документ)

0

Черкаський журналіст Валентин Чернявський вирішив перевірити відкритість нової влади, а саме – силовий блок. Він спробував порівняти статки очільників таких обласних структур: Міндоходів, УМВС, УСБУ та прокуратури. Про це він пише на своїй сторінці в соцмережі  Facebook.

Із проханням надати копію декларації про доходи він написав інформаційні запити, однак двоє із чотирьох керівників доклали максимум зусиль для того, щоб запити були відізвані. А в отриманих відповідях йшлося про те, що начальники управлінь не зобов’язані оприлюднювати свої доходи. Валентин Чернявський отримав змістовну відповідь лише на один свій запит із декларацією обласного податківця Коломійця, який перед тим було перенеправлено до Миколаєва.

– І ось звідтіля вже надійшла бодай якась інформація, а саме: дохід за 2013 рік становив 133 736 грн. З цієї суми зарплата – 118 252 грн., дивіденти, проценти у сумі 15 484 грн., земельна ділянка площею 3,2974 га, квартира площею 116,2 кв.м., 100 500 грн лежить в банках. Жодних даних про автомобілі, статки сім'ї тощо, немає, – пише черкаський журналіст.

Також у нього залишилося кілька питань до силовиків.

– Що ховають у деклараціях про доходи обласні керівники таких важливих структур? Чому прозорість влади виявляється лише у декларуванні цієї прозорості? Чому Президент країни та міністри оприлюднюють свої декларації, а в черкаських правоохоронців із цим проблеми? – цікавиться Валентин Чернявський. 

Через кілька годин у Facebook начальник обласного УМВС у Черкаській області Владислав Пустовар оприлюднив свою декларацію про доходи. Ознайомитися з нею можна ТУТ.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version