НовиниОсвітаЧеркаські школярі змагалися і вчилися професії рятувальника (ВІДЕО)

Черкаські школярі змагалися і вчилися професії рятувальника (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Збивають м’ячі з брандспойта, вчаться надягати костюми рятувальника та надавати першу медичну допомогу. 8 команд юних пожежників з шкіл Черкас та району зустрілися, щоб познайомитися з професією надзвичайника. Знімальна група vikka.ua побувала на змаганнях черкаських школярів. 


Для цього працівники ДСНС підготували для учасників 8 локацій. 

”На даних локаціях вони отримують спеціальні знання з домедичної допомоги, з мінної небезпеки, грають в юного ствольщика, збивають м’ячі зі стендів”, – розповідає головний фахівець відділу цивільного захисту Черкаського районного управління ДСНС Олександра Нижник.

Дарина з команди “агенти 101” приміряє на себе роль рятувальника вперше. Сьогодні відчула на собі вагу брандспойта і спробувала ще й виконати завдання — збити м’яча.


“Це дуже круто, коли вода починає литися і це так прикольно. Шланг був не дуже важкий, взагалі було цікаво і дуже для мене вперше це робила і мені було цікаво”, – ділиться учасниця команди “Агенти 101” Дарина Вдовенко.

Ліза з команди “Байрактар” замислюється над професією рятувальника, але спочатку пробує надягти спеціальний костюм.

Надягати не важко, рухатися трошки тяжко, тому що вони широкі і великі, трошки не порозміру і каска трошки важка”, – каже учасниця команди “Байрактар” Ліза.


Катерина з Городища перевіряє свої знання з першої медичної допомоги на практиці. Про те, як допомогти людині відповідає чітко: “Подивитись чи є пульс, чи людина дихає. Якщо ні, то очистити ротову порожнину від сторонніх предметів, забезпечитись, що нічого не передавлює певні кінцівки в людини і почати серцево-легеневу реанімацію”.

Інстуктор Володимир розповідає, що учні досить обізнані у питаннях першої медичної допомоги. Проте сьогодні на заході ці знання поглиблюють. Адже Володимир зазначає, що про це повинен зараз знати кожен.


“В сьогоднішніх умовах іде війна і можливі різні ситуації, вибухи, якісь руйнування і сьогодні мабуть кожен може набагато частіше зіткатися з цим ніж раніше ніж у якісь мирні часи”, – розповідає інструктор з надання першої допомоги від Червоного хреста Володимир.

Черкаські надзвичайники перевіряють юних рятувальників ще й на знання мінної безпеки. І показують з яким обладнанням працюють у разі хімічної та радіаційної небезпеки.


“Ми показуємо панорамні маски фільтруючі коробки, індивідуальні дозиметри Гейгера 2, полімастер, дозиметр кромек для виміру радіаційного фону, показуємо сигналізатор аналізатор ГЗМ-5”, – розповідає начальник відділення радіаційної та хімічної розвідки Марія Віль.

Організатори вирішили переможців не визначати. А всіх учасників нагородили грамотами та подарунками.

 

Читайте також:

У Черкасах завершилася акція зі збору російськомовної макулатури для допомоги нашим захисникам. Її ініціювали відвідувачі Територіального центру надання соціальних послуг міста Черкаси.

 

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

Читайте новини на сайті: https://www.vikka.ua

Підписуйтеся на Telegram: https://t.me/vikka_news

Коментуйте в Facebook: https://www.facebook.com/TelekanalVIKKA

Дивіться в Instagram: https://www.instagram.com/vikka_tv

Підтримайте донатами: А-банк 5375235110071785

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Помутніння неба та «брудні дощі»: на Черкащину принесло пил із Сахари

На Черкащині наразі спостерігається помутніння неба та дощі, які можуть забруднити автомобілі та одяг. Це через транспортування пилу з...

На Звенигородщині прощатимуться із загиблим захисником

Сьогодні, 24 квітня, мешканці Звенигородки зберуться, щоб провести в останню путь військового Олега Харитоненка. Про це повідомили у пресслужбі...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x