НовиниЧеркаські школярі здійснили "Подорож алеєю правових знань"

Черкаські школярі здійснили "Подорож алеєю правових знань"

-

- Advertisment -

З метою підвищення правової обізнаності серед юних черкасців щодо положень Конвенції ООН про права дитини службою у справах дітей Черкаської міської ради було проведено міський етап щорічного обласного конкурсу "Подорож по алеї правових знань", в якому взяли участь 20 учнів, переможців І (шкільного) етапу загальноосвітніх шкіл міста Черкаси, повідомляє прес-служба Черкаського МВК.

Зазначений захід складався з соціально-правового квесту, а саме вмінню підлітків орієнтуватися з правових питань з використанням настільної гри, анкетування – щодо знання основ правознавства та Конвенції ООН про права дитини, конкурсу малюнків на правову тематику.

– Дітям належить завтрашній день. Хочеться вірити, що цей день вони почнуть в правовій державі, де буде правити не закон сили, а сила закону, – відзначила начальник служби у справах дітей Світлана Шишлюк під час відкриття конкурсу.

В організації та проведенні міського етапу конкурсу взяли участь представники Головного територіального управління юстиції в Черкаській області та Черкаського міського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Міністерства юстиції України.

Спеціалісти управління юстиції в Черкаській області проінформували юних слухачів щодо міжнародно-правових документів у сфері захисту прав дитини.

– Дотримання прав дитини є одним із пріоритетних напрямів роботи Уповноваженого з прав людини, – відзначила головний спеціаліст сектору з питань забезпечення діяльності Урядового Уповноваженого у справах Європейського суду прав людини Головного територіального управління юстиції в Черкаській області Надія Бузько, проводячи бесіду з учнями.

– Надання безоплатної правової допомоги, це – соціальна програма Уряду України, що гарантує людям ефективний захист їхніх прав, – відзначив директор Черкаського міського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Міністерства юстиції України Станіслав Скіць.

За підсумками міського етапу вказаного конкурсу переможцем став учень 11-А класу загальноосвітньої школи № 8 Олександр Михайлов, який візьме участь у фінальному ІІІ (обласному) етапі.

У ході проведення конкурсу всі учасники отримали призи та подарунки.

Як повідомляв сайт vikka.ua, студент черкаського вишу здобув перемогу фестивалю телерадіопрограм.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах хочуть списати альтанку «Автобус»: прогнила підлога

Комунальне підприємство «Черкасиводоканал» має намір списати унікальну альтанку «Автобус». Проект рішення Черкаської міської ради розміщено на сайті ЧМР. Унікальну альтанку...

Канівчан попереджають про небезпеку підтоплення

Жителів Канівської громади попереджають про можливе підтоплення окремих територій через водопілля. Про це повідомляє пресслужба Канівської міської ради. Очікується затоплення...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x