Черкаські рибалки розповіли, чому попсувалася риба у Дніпрі і що вони з нею роблять

Черкаські рабалки нарікають, що через браконьєрів у Дніпрі риби стає все менше. А шкідливі викиди призводять до її зараження червами. Однак у добру погоду на черкаському пірсі збирається більше 200 рибалок. Найзавзятіші закидають вудки навіть у 30-градусні морози. Черкаськи рибалки поділилися із сайтом vikka.ua історіями з буденного життя.

На вулиці 5 градусів тепла, а на пірсі з урахуванням сильного вітру відчувається близько нуля. 10 хвилин без рукавиць і пальці починають клякнути. На черкаському пірсі натовп. Рибалки збираються у рибних місцях та закидають вудки, очікуючи клювання.    

"Сьогодні ловиться погано. Це вже не та риболовля, що була 20-30 років тому. Інколи вдається виловити коропа. Зазвичай 300-400 грамів, а колись бувало і до кілограма. Баркаси виловлюють рибу в промислових масштабах сітями. Можна навудити 0,5 – 1кг, але це дріб'язок. Ловлю навіть не для себе. Годую кота Ваську", – розповідає черкащанин Валерій Вікторович.

Рибалка каже, що вода у Дніпрі стала зникати та псуватися, коли у річку масово почали потрапляти шкідливі відходи місцеві та з Києва. "Окунь колись ловився взимку. Тепер заражений червами. Почали також хворіти судак та щука", – нарікає Валерій Вікторович.   

 

    

Leave a Reply

avatar
  Підписатися  
Повідомте про
Стали свідком новини? Тисніть тут