НовиниЧеркащинаЧеркаські правоохоронці продовжують розслідувати 45 випадків минулорічних "замінувань"

Черкаські правоохоронці продовжують розслідувати 45 випадків минулорічних "замінувань"

-

- Advertisment -

У Черкасах правоохоронці продовжують розслідувати факти повідомлення про "замінування" приміщень на території міста.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури Черкаської області.

Так, протягом 2019 та початку 2020 року до Черкаського відділу поліції ГУНП в Черкаській області надійшло 45 повідомлень про замінування різних приміщень, зокрема: ТЦ "Кооператор", ТЦ "Гранд на Митниці", бази "Єврострой", ТЦ "Гранд Маркет", ТРЦ "Дніпро-плаза", ТРЦ "Хрещатик-Сіті", ТРЦ "Любава", ТРЦ "Депот", ТЦ "Плазма",ТЦ "Будинок торгівлі", ресторану "Алладін", навчальних закладів, лікарень і пологових будинків.

За вказаними фактами розпочато досудове розслідування в кримінальному провадженні за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258 (терористичний акт), ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху) Кримінального кодексу України.

Установлено, що погрози надходили на електронну пошту "Прозорість" ГУНП в Черкаській області та викладалися в електронних листах невстановленою особою. Під час перевірок вказаних у повідомленнях адрес вибухівок не знайшли.

Досудове розслідування триває, проводяться слідчі дії, спрямовані на повне, всебічне та неупереджене з’ясування всіх обставин події, а також встановлення особи, яка здійснювала завідомо неправдиві повідомлення.

Одночасно повідомляємо, що за результатом досудового розслідування Черкаською місцевою прокуратурою до суду направлено обвинувальний акт стосовно місцевого жителя, який 29 червня 2019 неправдиво повідомив про замінування Черкаського залізничного вокзалу.

Вироком Соснівського районного суду м. Черкаси обвинуваченого визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 259 КК України, та призначено покарання у вигляді 4 років позбавлення волі, на підставі ст. 75 КК України звільнено від відбування покарання з випробуванням на 2 роки.

Крім того, Черкаською місцевою прокуратурою затверджено та до суду скеровано обвинувальний акт стосовно жителя м. Черкаси, який 12 серпня 2019 року завідомо неправдиво повідомив про замінування будинку по вул. Гоголя, 315 у м. Черкаси.

Вироком Придніпровського районного суду м. Черкаси зловмисника визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 259 КК України, та призначено покарання у вигляді 4 років позбавлення волі, на підставі ст. 75 КК України звільнено від відбування покарання з випробуванням на 2 роки.

Як повідомляв сайт vikka.ua, через "замінування" потяга на Черкащині утворився залізничний затор.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x