НовиниЧеркаські правоохоронці ловитимуть злочинців із планшетами

Черкаські правоохоронці ловитимуть злочинців із планшетами

-

- Advertisment -

Працівники УМВС у Черкаській області відтепер здійснюватимуть патрулювання з планшетами. Таку новацію черкаська міліція запровадила першою в Україні, розповів під час прес-конференції начальник обласної міліції Владислав Пустовар.

За його словами, планшет має три функції. Перша – швидкий доступ до бази даних правоохоронців. У ній є інформація про осіб, транспортні засоби та крадені речі. Міліціонер може одразу зайти під своїм паролем до бази даних за потрібною інформацією. Друга – швидке отримання орієнтування. По захищеному каналу 3G – зв'язку правоохоронці можуть отримати зображення або ж відео злочину та одразу з'ясувавши, де трапився інцидент. Третя функція – перенесення отриманих координатів на карту й прокладання маршруту, тобто користування планшетом як GPS-навігатором.

"Використання планшету дозволить скоротити ухвалення рішення. Зазвичай, коли людину зупиняють, її просять пройти в машину, "пробивають" по рації тощо. Якщо все це робити на місці, то людина, яка нічого не робила, може бути вільна вже на 30 секунд. Це величезний плюс", – переконаний головний міліціонер області.

Поки новими планшетами у місті послуговуються 9 правоохоронців. Згодом кількість ПК планують збільшити.

Найближчим часом удосконалять роботу й співробітників слідчо-оперативних груп. Так, слідчий, який заступає на добове чергування, буде отримувати ноутбук зі швидкісним інтернетом. На ньому також буде встановлено спеціалізоване програмне забезпечення та зашифрований канал зв’язку третього покоління. Доступ до цієї системи дозволить вносити дані до ЄРДР одразу на місці скоєння правопорушення.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Танцювали, співали і дарували квіти: у Черкасах гімназистки долучилися до спільноти панянок (ВІДЕО)

Уже 10 років у черкаській гімназії № 9 практикується роздільне навчання початкової школи. У дівочих класах - панянки, у...

Черкащанка отримала посвідчення майстра спорту України 

Боксерці з Черкас Вікторії Боярченко вручили посвідчення майстра спорту України. Про це повідомили у пресслужбі Черкаської міської ради. Вікторія Боярченко...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x