НовиниЧеркащинаЧеркаські посадовці відповідатимуть перед судом за забудову набережної (ФОТО)

Черкаські посадовці відповідатимуть перед судом за забудову набережної (ФОТО)

-

- Advertisment -

Посадовців Черкаської міської ради, які дали дозвіл на незаконну забудову набережної, судитимуть. Про це повідомляє прес-служба ГУНП в Черкаській області.

У 2017 році оперативниками Управління захисту економіки в Черкаській області Національної поліції України були викриті факти протиправної діяльності посадових осіб Черкаської міської ради. На підставі зібраних матеріалів прокуратура області відкрила кримінальне провадження.

Під час проведення досудового розслідування правоохоронці встановили осіб, причетних до злочину.

Так, начальник структурного підрозділу одного з Департаментів Черкаської міської ради незаконно видав містобудівні умови і обмеження забудови двох земельних ділянок, а керівник цього департаменту, всупереч генплану,видав незаконний наказ, яким і затвердив вищевказані містобудівні умови та обмеження.

Внаслідок цього комерційні структури розпочали незаконне будівництво на території прибережної захисної смуги вздовж річки Дніпро у місті Черкаси. Наразі встановлено, що вартість земельних ділянок становить понад 10, 4 мільйони гривень.

На даний час досудове розслідування завершено, обвинувальний акт з матеріалами кримінального провадження скеровано до суду. Фігуранти обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (Зловживання впливом або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Крім того, з метою відшкодування завданих збитків на майно посадових осіб було накладено арешт.

Обвинуваченим може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від 8500 до 17000 гривень.

Як повідомляв сайт vikka.ua, через забудову на Митниці судитимуть двох черкаських чиновників.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x