НовиниОсвітаПедагоги Черкас пройшли інструктаж безпеки і визначили тему першого...

Педагоги Черкас пройшли інструктаж безпеки і визначили тему першого уроку

-

- Advertisment -

Перед початком нового навчального року черкаські освітяни традиційно зібралися на конференцію. Під час  форуму на тему «Освіта в умовах війни: виклики рішення, перспективи» педагоги й вихователі звітували про зроблене, ділилися досвідом і вчилися основам безпеки у період воєнного стану. Повідомляють у Черкаській міській раді.

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, який взяв участь у конференції, відзначив, що попри складність цьогорічного навчального процесу, педагоги зуміли організувати надійний тил і при цьому забезпечували якість освіти. Про це свідчать результати національного мультипредметного тестування. Зростання рівня освітніх закладів  Черкас підтверджують і в Міністерстві освіти і науки України. 

«З перших днів роботи наші школи стали осередками волонтерського руху. Педагоги з дітьми та батьками виготовили сотні тисяч банок тушкованки, зібрали тонни гуманітарного вантажу, сплели кілометри маскувальних сіток. І при цьому вчили учнів та досягали високих результатів. Черкаська міська рада зі свого боку виконала всі взяті на себе зобов’язання перед педагогами, – відзначив міський голова».

Анатолій Бондаренко повідомив, що з 1 вересня ті кошти, які не додані державним бюджетом на оплату праці педагогічним працівникам, будуть компенсовані з місцевого бюджету. Також буде у повному обсязі виплачена щорічна винагорода.

«Цей навчальний рік буде особливим, тому у нас має бути 2 пріоритети: поняття безпеки та гнучкість педагогів, – наголосила заступниця міського голови Черкас, кураторка галузі освіти Aнастасія Чубіна. – Педагогам  потрібно чути одне одного і дітей та батьків. Крім того, за останні півроку з Черкас виїхали майже 6 000 дітей. Для міської влади важливо, аби кожна дитина залишалася черкаською, тому тримайте зв’язок із ними. Незалежно від того, в якій країні вони тепер перебувають. Через війну скоротилася кількість дітей і в дитячих садках, але ми маємо зберегти колективи і заклади».

Влітку в черкаських школах провели оздоровчу кампанію і тепер готові до початку нового навчального року офлайн. Водночас форму навчання – онлайн чи офлайн – кожна школа і кожен клас коригуватимуть залежно від побажання батьків.

«Діти у школах повинні бути під постійним наглядом. Педагоги мають пояснити дітям, як ходити в укриття і діяти на випадок повітряної тривоги» – сказав  директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Богдан Бєлов.

Школярів міста харчуватимуть, однак обіди будуть привозити, а не готувати у школах. І надалі у всіх школах міста будуть облаштовувати укриття для безпеки.

Цьогоріч перший урок у школах матиме назву «Честь і слава незламним», а другий – урок безпеки.

Для допомоги вчителям фахівці Черкаського обласного  інституту післядипломної освіти педагогічних працівників розробили методики цих уроків і 36 навчальних посібників, де узагальнено досвід кращих шкіл і педагогів Черкащини та України. Буде чимало змін в курсі історії та зарубіжної літератури.

Довідково:

Сьогодні у Черкасах діють 35 шкіл, де навчається 27 000 учнів, працюють 53 дитячих садки, які відвідують більше 4000 дітей.

Читайте також:

В Умані загиблих за Україну вшанували забігом

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x